News55

Därför ska du ta med hunden till jobbet

Artikelbild
Även våra husdjur kan drabbas av demens. Foto: Unsplash
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 04 okt. 2022

Brukar du ta med hunden till jobbet? I så fall är det ett klokt val, visar en ny undersökning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ungefär 20 procent av hundägarna löser vardagspusslet genom att ta med sig hunden till jobbet. Och de vinner en rad andra fördelar samtidigt.

Mer än hälften av deltagarna i en ny undersökning säger sig bli lyckligare och nästan lika många menar att hunden bidrar till att de känner sig mindre stressade och att man kommer ut på promenader. Dessutom tycker hundägarna att det är mysigt och trevligt att vara med sin hund på dagarna, enligt undersökningen som genomförts av Agria Djurförsäkring.

– Ett enkelt sätt att öka lyckan och minska stressen i samhället är att öka hundarnas närvaro i våra vardagsliv. Det gynnar både hundägaren och andra människor runt omkring, säger Patrik Olsson, som är hundexpert.

Visa hänsyn

Även om hundar kan vara ett positivt inslag på arbetsplatserna så betonar Patrik Olsson vikten av att visa hänsyn. Det kan finnas både allergiker och människor som inte uppskattar hundar.

Det är upp till varje arbetsplats att själv sätta regler för om det är tillåtet att ta med hund eller inte. Ytterst är Arbetsmiljöverket ansvarig myndighet för arbetsplatser, men det finns inget reglemente när det gäller att ta med hundar eller andra husdjur på jobbet.

Undersökningen visar vidare att hundar bidrar till god stämning och att många kollegor passar på att klappa eller leka med hunden. Åtta procent i undersökningen säger att kollegorna först var skeptiska men sedan i stället lärde sig att uppskatta hunden.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS