News55
Detta är en sponsrad artikel

Det värsta som kan hända en förälder

Artikelbild
Artur Ringart
Artur Ringart
Uppdaterad: 02 sep. 2015Publicerad: 02 sep. 2015

När jag var ung brukade jag tänka att det värsta som kunde hända var att jag skulle få cancer. Sedan blev jag förälder och insåg att det fanns något som var mycket värre. Det var om mina barn skulle drabbas av sjukdomen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jag vet att behandlingsformerna blir bättre och bättre. Jag vet att många blir botade. Men det utesluter inte den oro och rädsla som jag ofta känner än idag.

När jag var ung, nybliven förälder, drabbades en av mina söner (då 1 år gammal), av feberkramper. Jag var ensam hemma. Han skakade i min famn och tuppade av. Jag trodde att han dog i mina armar. Jag var förtvivlad och skrek på hjälp. Jag ropade på Gud att göra något. Det fick inte vara sant.

Jag sansade mig och ringde efter en ambulans. Den personen som då tog emot mitt samtal är jag fortfarande tacksam mot. Han lugnade mig och gav mig instruktioner. Så småningom kvicknade min son till i ambulansen på väg till sjukhuset.

Jag har aldrig varit med om något värre varken förr eller senare och jag hoppas att jag aldrig ska få uppleva det igen.

LÄS MER: Mitt livs svåraste intervju

Jag pratade med min gamla kollega Hasse Gustavsson om det här. Hans dotter blev allvarligt sjuk när hon var liten. Även om jag aldrig kan sätta mig in i hur det är att ha ett barn som är väldigt sjuk så delar jag den oro Hasse känner så fort något av barnen blir sjuka. Hur föräldrar till cancersjuka barn har det vill jag inte ens tänka på. Vilket helvete de måste gå igenom.

Barn ska ha ett helt liv framför sig. Det är så fruktansvärt orättvist att de ska drabbas. Hela livet kan plötsligt vändas upp och ner. Jag försöker därför alltid att se det positiva i vardagen, även om den ibland kan vara tråkig och enformig.  Jag och min familj mår bra. Det är viktigare än allt och det är jag alltid tacksam för.

      LÄS MER: Ovissheten var värst”

ANNONS

Det är aldrig meningen att man ska begrava sina barn. Så är det inte tänkt. Därför har vi på News55 beslutat oss för att stödja Barncancerfonden. Vi är väldigt tacksamma för att ni gillar oss på Facebook och nu ska vi skicka den tacksamheten vidare. För varje ny person som gillar News55 på Facebook kommer vi att skänka en krona till Barncancerfonden. Sprid budskapet till dina vänner på Facebook och hjälp oss att hjälpa.

Tillsammans kan vi göra bra saker.

Avslutningsvis tycker jag att fler företag borde göra samma sak.

ANNONS