"Min man älskar Messi mer än mig" - News55
Annons
Annons

“Min man älskar Messi mer än mig”

Annons
Annons

”Min man KG älskar Messi mer än vad han älskar mig men jag har gått i terapi och accepterar det”, skrev jag nyligen på Facebook (på svenska, spanska och engelska) och la bilden av min “sueco” bärande landslagströja med den blåvita argentinska flaggan och Messis “numero 10” på bröstet.

Jag behövde verkligen avreagera mig, det är inte lätt när ens man blir kär i en annan. Jag blev gillad i hela världen, överallt. Ja, twitter o linkedin också. Men lyckan blev kort: ”Gudmor, du har glömt ikonen med leendet, vår generation fattar inte ironi utan en smiley, folk tycker synd om dig!” sa min gudson bekymrat.

Skulle jag en gammal kämpande feminist nu ses i offerrollen som fotbollsänka? Min Messiälskande svenske björn orkade inte bry sig. Han har haft fullt upp med underhåll av den blåvita tröjan.

Varje kväll tvättar han Messis tröja för hand med min fintvål, den som jag har för mina sexiga och förföriska babydollplagg som naturligvist ligger prydlig vikta och oanvända i byrålådan sen VM började.

Jag var inte den enda som reagerade på KG:s Messipassion, det gjorde också hans marknadsföringskonsult, här kallad Pelle.

Annons
Annons

”Det är inte bra för affärerna att du går med Messis tröja på jobbet när du kommunicerar med kunderna! Kanske inte alla dina kunder älskar Messi?” sa Pelle lite försiktigt. ( KG har en bokhandel för tecknade serier).

Vad? Är du galen? Inte älska Messi? Omöjligt!, skrek KG och höll hårt i sin Messitröja som om han vore ett litet barn och tröjan en nalle.

Maken Kåge Mobrandt Foto: Ana Martinez

Själv ogillar jag KG:s blåvita Messi-tröja av helt andra skäl än marknadsföraren Pelle. Den köptes av min syster i Buenos Aires till förra VM. ”För en svensk björn som älskar Messi” sa min syster då. Vikingastorlekar fanns inte men en x-large skulle väl duga? Tyvärr så har min sueco inte i hållit sig till samma hälsodiet som sin älskade Messi. Nu sitter tröjan – åt!

Det är en livets ironi att Lionel Messi och den stora författaren Jorge Luis Borges är födda i samma land. Argentina.

”22 män i kortbyxor som springer mot en boll ? En löjlig sport som manar till primitiv nationalism” har Borges sagt om fotbollen.

I Argentina 2018 är alla ledsna eller arga på lagkaptenen Messi. ”Varför spelar han så bra för Barcelona men inte för oss”, gråter min syster över telefon från Buenos Aires. Mina manliga kusiner säger sånt som varken ska eller bör upprepas här.

”Vinna eller förlora är sak samma!”, hävdar KG.

Annons

Messi är en gentleman på planen, han är och förblir en sann fotbollskonstnär! Min svenske björns kärlek till Leo är ovillkorlig. Men inte min. Ett guldinramat porträtt av Messi hängandes ovanför vår dubbelsäng? Likt en kristusgestalt i brons eller silver i den äktenskapliga sängen som i katolska länder under förrförra seklet!?

Där går min gräns! Jag får väl ringa skilsmässoadvokaten.

Populära erfarna tankar

 1. Med civilkurage räddade sköterskan mig på akuten

  Civilkurage. Tack och lov att det finns. Jag känner hur rullstolen jag försöker klamra mig fast...

  Pia Erlandsson
 2. Jag förstår varför allt fler kunder överger storbankerna

  Noll, noll, noll! Varje konto – inte ett öre i ränta. Samtidigt drar vi ihop mångmiljardvinster...

  Sverker Olofsson
 3. Den sanna historien om ”bapelsin gubbjävel”

  Skrönor kan vara kul – eller ganska jobbiga. Själv har jag dragits med några stycken i uppemot...

  Ulf Elfving
 4.  Pappa döstädade inte - och glad är jag!

  Min pappa samlade på allt. Vi brukade fråga: ”Är detta något som fungerar eller är det bara...

  Lena Adelsohn Liljeroth
 5. Hur kan man bli kränkt av en bild på en kräfta?

  Vad har hänt med vår förmåga till empati och vilja att förstå varandra? En kräfta med guldrin...

  Leif Schulman
Visa fler erfarna tankar
Annons
Annons
Läs nästa artikel “Min man älskar Messi mer än mig” “Min man älskar Messi mer än mig”