News55
Detta är en sponsrad artikel

Ulf Elfvings 10 underbara skäl att älska Thailand

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 12 feb. 2016Publicerad: 12 feb. 2016

Varför älskar vi Thailand? Herregud, vilken dum fråga jag ställer! Det finns hur många svar som helst. Här är tio av dem.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

1. Solen! 

Inget snack, man blir lyckligare av sol. Just hemkommen från Phuket och Bangkok känner jag starkare än nånsin att jag blir mer och mer less på vår nordiska cocktail av kyla, snö och mörker. Vinternojan blir värre för varje år som går. Och det har redan gått ganska många…

2. Leendet!

Sura nunor syns sällan i Thailand. Själen sjunger varje gång två par blickar möts och varma leenden spricker upp. Hur ofta händer det i Stockholms tunnelbana?

3. Stränderna!

Turistsajteras paradisvyer finns i verkligheten! Häromdan gick jag tre kilometer i kritvit sand och mötte inga andra varelser än små, kvicka strandkrabbor. Magiskt.

      LÄS MER: Trolska utflykter i utlandet

4. Respekten för äldre!

ANNONS

Här blir du inte betraktad som kärringjävel eller gubbstrutt. Äldre räknas. Äldre vördas. Äldre får finnas!

5. Maten!

Är ju både god och nyttig. Saknade för ovanlighetens skulle inte falukorven eller sillen på två veckor. Gick en kurs i thaimat och blev rejält inspirerad. Så kommer ni hem till mig på mat snart, vet ni vad som väntar …

      LÄS MER: På menyn med Sven och Karin

6. Priserna!

En taxiresa genom halva Bangkok: 80 spänn. Friterad kyckling på gatan: en femma. En bättre måltid för två: en hundring. Och så vidare.

7. Grönskan!

Finns det nånting vackrare än grönt? Livets färg. I Thailand frodas den överallt. Och mitt ibland den doftar frangipani, bougainvillea, orkidéer…

ANNONS

8. Hjälpsamheten!

Här rycker man in. På Metron i Bangkok häromdan trevade sig ombord en blind tjej. Folk formligen kastade sig över henne för att hjälpa till att fixa sittplats.

9. Gatulivet!

Sjudande, frustande, lockande, spännande. Trodde att Paris var den obestridliga favoriten, men efter att ha varit i Bangkok vete tusan…

10. Buddha!

Över 90 % av thailändarna är buddister och hyllar läran om tolerans, medkänsla och moderation. Egenskaper som världen skulle behöva mer av i dag, eller hur?

Jag skulle kunna list tio punkter till. Men det här räcker väl en bra bit …?

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet 

ANNONS
ANNONS