News55

Här är bara 50-plussare välkomna

Dj Gloria, klubben för dig över 50
Dj Gloria spelar musik och arrangerar klubbar för personer över 50. Foto: Anders Wiklund / TT
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 29 apr. 2024Publicerad: 29 apr. 2024

Madelein Månsson har skapat en mötesplats för personer över 50 som gör succé i Sverige. Nu kan framgångssagan fortsätta även i Spanien.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Madelein Månsson är 80 år och bor på ett seniorboende i Stockholm. På kvällarna svidar hon om till DJ Gloria – Sveriges äldsta discjockey.

– Många tycker att det är anmärkningsvärt hur farao kan man vara nästan 80 år och vara DJ? Men ja, jag gör det för att jag blir glad av det! Folk är så tacksamma och ger mig så mycket tillbaka, berättar Månsson för Icakuriren.

Med konceptet Glorias Disco 50+ skapar hon en klubbscen för seniorer runt om i landet och åldersgränsen är betydligt högre än på vanliga klubbar. För att komma in på dansgolvet behöver du vara 50 år eller äldre, och ser du för ung ut kan du behöva visa legitimation för att bli insläppt.

Klubb för dig över 50 med DJ Gloria
Madelein Månsson, Dj Gloria, är Sveriges äldsta dj . Foto: Anders Wiklund / TT

Dansgolvet drar igång redan vid klockan 18.

– Jag ville ju inte gå ut först klockan 23 på kvällen – det skulle ju ta kål på mig! Hur skulle jag kunna hålla mig vaken? Sen är ju de flesta yngre än min egen dotter.

Rollen som DJ tar dock på krafterna. Under en klubbkväll står Månsson upp i cirka fyra timmar och spelar musik. Men det är det värt.

– Dagen efter en spelning går jag runt med ett fånigt leende, jag mår så otroligt bra. Jag fylls av en känsla av värme, tillfredsställelse och medmänsklighet. Jag tycker också att jag gör en samhällsinsats. Det är så mycket tråkigt i tidningarna. Man behöver gå ut och dansa! 

ANNONS

Disco för 50-plussare utomlands

Madelein Månsson berättar för tidningen att hon kommer fortsätta som DJ Gloria så länge hon orkar och så länge det kommer folk. Och med tanke på att hon nyligen fått förfrågningar om att dj:a både i Barcelona och på Mallorca, så lär DJ Gloria hålla på ett tag till.

På DJ Glorias Instagram får man en inblick i Madelein Månssons liv som DJ och hur det kan se ut på en av de populära klubbkvällarna.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS