News55

Svalt intresse för brittiskt TV-förslag

Artikelbild
Ulf Bengtsson
Ulf Bengtsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 07 juli 2015

Det engelska förslaget om fri TV-licens för äldre sågas av de svenska pensionärsorganisationerna. Och kulturminister Alice Bah Kuhnke anser att förslaget skulle bli för dyrt att genomföra i Sverige.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i måndags som den brittiska kulturministern ville att BBC skulle stå för TV-licensen för personer över 75 år. BBC skulle finansiera detta med att ta betalt för vissa tjänster som nu är gratis.
– Om vi skulle genomföra en sådan satsning hade det ändå kostat ett par miljoner kronor, säger Christina Rogestam, ordförande i SPF Seniorerna till news55.se. De miljonerna kunde användas till att ge pengarna till de fattigaste pensionärerna, fortsätter hon.

Hon får medhåll av Christina Tallberg förbundsordförande PRO:
– Vi vill inte ha gratissaker för pensionärer, säger hon. Höj pensionen till en rimlig standard. Vårt arbete för dem med lägst pension fortsätter.

Inte heller kulturminister Alice Bah Kuhnke är intresserad av att införa gratis TV-licens till personer över 75. Hon menar att till skillnad från Storbritannien har vi i Sverige inte förutsättningar för att ha avgifter på olika nivåer.
– Det skulle sannolikt bli administrativt mycket kostsamt med den brittiska modellen, säger Alice Bah Kuhnke i en kommentar till news55.se.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS