News55

Därför hyllar Leif GW beslut från Gunilla Persson

GW hyllar beslutet från Gunilla Persson
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 01 mars 2024

Gunilla Perssons härva med Kronofogden har fått sig ett slut och Leif GW Persson anser att hon varit smart. Det rapporterar TV4.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Gunilla Persson har florerat i media den senaste tiden. Den melloaktuella Hollywoodfrun har råkat ut för Kronofogden då hon inte betalat skulder på 640 000 kronor. Gunilla överklagade skulden till Försäkringskassan men fick inget gehör i Tingsrätten. Under tisdagen tog fallet dock sig en helomvändning och Persson är nu skuldfri. 

Leif GW Persson säger till TV4 att det förmodligen handlar om att Persson gått till Försäkringskassan och enats om en avbetalningsplan.  

— För henne kommer det att spara åtskilligt med besvär. Särskilt om hon ska vara i Sverige regelbundet med anledning av såna offentliga framträdanden, säger Leif GW Persson och påpekar att Kronofogden kommer att spara pengar på den här metoden.  

— Det är dyrt att hålla på på det här viset. Att få in pengar på det här viset är en kostsam process och föga effektivt, säger han. 

Enligt Gunilla Perssons advokat är hon mycket lättad. 

Är lättad för Gunilla Perssons skull

Expressen har pratat med Kronokommissarien Johannes Paulson som också agerat ansiktet utåt för den uppmärksammade skuldindivningen.

— Vi hade väldiga avvägningar hur vi skulle göra för att få så lite uppmärksamhet som möjligt när vi jobbar. Vi är inga blodtörstiga hundar som är på det här, utan vi har ett uppdrag som vi försöker genomföra med hjärta och stil. Vi har alltid det med oss, säger han till tidningen. 

ANNONS

Att Gunilla Persson nu är skuldfri gör att Johannes Paulson känner sig lättad då hon kommer att kunna släppa ärendet och fokusera på kvalfinalen i Melodisfestivalen. 

—  Det är skönt att uppmärksamheten har lagt sig lagom till kvalfinalen. Det måste vara mycket lugnare för henne att slippa ha de här sakerna att tänka på och i stället fokusera på sitt framträdande. Så känner jag rent mänskligt, säger han. 

Läs mer:

Därför slog Kronofogden till mot Gunilla Persson

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS