News55

Facket anmäler "Så mycket bättre"

Artikelbild
BURSVIK 20160612
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 juni 2016

Produktionsbolaget bakom TV4-succén "Så mycket bättre" har blivit anmält till Arbetsmiljöverket. Orsaken är att att produktionsbolaget inte har redovisat tillräckliga riskanalyser för de musiker som arbetar i produktionen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Musikerförbundet genomförde ett arbetsplatsbesök på inspelningen av “Så mycket bättre” på Gotland i juni 2015.

Inför årets inspelning begärde Musikerförbundet att få se de aktuella riskanalyserna men har ännu inte fått ta del av dem, det står i en anmälan som nått Arbetsmiljöverket.

      LÄS MER: Beskedet: “Så mycket bättre” blir av

Kräver omedelbara analyser

Nu kräver förbundet att produktionsbolaget gör omedelbara analyser för den psykiska och fysiska arbetsmiljön för musikerna i produktionen bakom tv-succén.

      LÄS MER: Tommy Nilsson: Vi kommer göra någonting fint för Freddie

I anmälan står det att när musikerförbundet bad om att få ta del av de riskanalyser som rör arbetsförhållandena för arbetsgruppen musiker var svaret från produktionsbolaget:

“Vi har en skyldighet att göra riskbedömning för alla i projektet och vi gör dem gemensamt. Utöver detta sker en kontinuerlig dialog.”

ANNONS

Förväntar sig snabbt svar

Till News55 säger Joel Botnen Diamant, regionalt skyddsombud vid Musikerförbundet avdelning Öst, att han förväntar sig ett snabbt svar av Arbetsmiljöverket gällande deras beslut gå vidare med anmälan.

– Men de kan även ha mycket att göra och ge svar nästa vecka, då är ju inte produktionen igång längre, säger han till News55.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS