News55

Känd SVT-profil tvingas lämna – efter 15 år

Otti Haukebö, känd från "Hotell Romantik" i SVT, har gått bort.
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 20 dec. 2023

En uppskattad programledare tvingas sluta på SVT. Idag gör hon sin sista arbetsdag på kanalen, rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pia Herrera. Foto: Pontus Lundahl / TT 


I fjol fick Pia Herrera sluta som programledare på “Go kväll” efter fem år, vilket kom som en chock för henne.

– Några veckor före jul fick jag en chock när vår gruppchef sa att de självklart ville skriva kontrakt med mig för hela 2022, men att det blir mitt sista år. Jag förstod ingenting, vadå sista? Det visade sig att en medarbetare får ha en så kallad programanställning i max tre år, och hamnar dessutom i karantän i tre månader därefter, sa hon då till Aftonbladet.

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här. 

“Jag har aldrig prioriterats”

Efter det har hon vikarierat på “Morgonstudion”, men nu kommer nästa bakslag. Efter 15 år på SVT tvingas hon sluta helt och idag gör hon sin sista arbetsdag.

– Jag har haft jättefina år på SVT med fantastiska kollegor, men tyvärr aldrig förärats en fast anställning utan jag har varit vikarie, timvikarie, programanställd och jag har gått på projekt. Nu har jag kommit till ett läge som innebär att om jag skulle fortsätta så träder LAS, lagen om anställningsskydd, in. Då skulle jag hamna på en förturslista som gör att SVT skulle behöva anställa mig, men det vill de inte. Därför åker jag ut nu, säger Pia Herrera till tidningen och fortsätter: 

– Liksom på många andra håll är ekonomin på SVT hårt ansträngd, men det är klart att jag tänker att det funnits många chanser under åren att anställa mig, men jag har aldrig prioriterats. 

ANNONS

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

På Herreras Instagramkonto visar tittarna sin uppskattning och uttrycker sin sorg över att hon tvingas lämna.

“Vilken skandal att du inte får vara kvar på SVT!!! Du är en av de absolut bästa programledarna!!!”, lyder en kommentar.

“Så tråkigt att du inte blir kvar på SVT, du är absolut bäst! Dom förstår inte vilken tillgång som försvinner från dem. Önskar dig all lycka framöver”, skriver en annan person i kommentarsfältet.

De som vill fortsätta att följa Pia Herrera kommer dock kunna höra henne i P4:s “Karlavagnen”, som hon leder på måndagar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS