News55

Bildspecial: Nobelmenyn i bilder

Artikelbild
Förrätten kolbakad havskräfta och kammussla med nässlor, ramslök och syltade vinteräpplen.
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 10 dec. 2016

Här är rätterna som serverades under lördagens Nobelmiddag i Blå hallen i Stadshuset. Menyn komponerades av kocken Sayan Isaksson och konditorn Daniel Roos.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Foto: Dan Lepp / Nobel Media / TT

 Förrätten kolbakad havskräfta och kammussla med nässlor, ramslök och syltade vinteräpplen.


Förrätten kolbakad havskräfta och kammussla med nässlor, ramslök och syltade vinteräpplen

Huvudrätten vaktel från Södermanland i svart vitlök och purjolöksaska med jordärtskocka, bevarad skogssvamp och jus på rostat kycklingskinn och senapsfrö.

Huvudrätten vaktel från Södermanland i svart vitlök och purjolöksaska med jordärtskocka, bevarad skogssvamp och jus på rostat kycklingskinn och senapsfrö

Efterrätten sudachimoln med hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper

Efterrätten sudachimoln med hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper

      LÄS MER: Nobelmaten kittlar expertens smaklökar

      BILDSPECIAL: Spana in Nobelklänningarna 2016

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS