News55

Förrymda hundar bet ihjäl deras fåglar

Hönor i en hönsgård. Två hundar på rymmen tog sig natten till söndagen in i en hönsgård i Kungsäter och dödade flera ankor och hönor, dock inte hönorna på bilden
Två hundar på rymmen tog sig natten till söndagen in i en hönsgård i Kungsäter och dödade flera ankor och hönor, dock inte hönorna på bilden. (Foto: Fredrik Sandberg/TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 29 apr. 2024Publicerad: 29 apr. 2024

På en gård i Kungsäter i Halland tog sig två förrymda hundar in i hönsgården och bet ihjäl åtta ankor, sju höns och tuppen Håkan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var natten till söndagen som Eva Silander Helander hörde några hundar skälla och gick ut för att titta, det skriver Dagens Nyheter.

Hon och hennes man bor på en mindre gård i Kungsäter, cirka tre mil från Varberg, det hon fann i gårdens hönshus chockade henne.

Där var fullt av fjädrar och nedrivna sittpinnar, överallt låg döda fåglar och i hönshuset satt två hundar som hon inte kände igen.

Misstänks för brott

Hundarna var inte aggressiva och Eva Silander Helander kunde lätt fånga in dem, eftersom de var chippade kunde polisen snabbt identifiera deras ägare.

De hade grävt sig ut ur en hundgård i närheten och nu misstänks deras ägare för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter.

Förutom att åtta ankor och sju höns dödats har några fåglar lyckats rymma för de är borta. Även hönsgårdens tupp, Håkan, skadades så svårt i hundattacken att han dog på söndagsmorgonen.

“För oss är det förstås en katastrof att bli av med nästan alla djuren på en gång”, säger Eva Silander Helander till DN.

ANNONS

Tusentals höns brann inne – “Vi är bestörta”

Tusentals höns har dött i en större brand på en hönsanläggning strax utanför Linköping. – Vi är bestörta över djuren och sörjer dem såklart, säger ägaren Alexander Falk till TT. Byggnaden gick inte att rädda utan har fått brinna ner till grunden, enligt…

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS