News55

Israelisk attack mot syrisk militärbas

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 apr. 2024

Israel har attackerat en militärbas i Syrien som svar på raketbeskjutning mot de av Israel annekterade Golanhöjderna, uppger den israeliska militären. Enligt Israel identifierades raketbeskjutning från syriskt territorium på måndagen, vilket inte orsaka…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Israel har attackerat en militärbas i Syrien som svar på raketbeskjutning mot de av Israel annekterade Golanhöjderna, uppger den israeliska militären.

Enligt Israel identifierades raketbeskjutning från syriskt territorium på måndagen, vilket inte orsakade några skador. Som svar attackerade israeliska stridsflyg militär infrastruktur i området runt syriska Mahajjah, runt tre mil från den demilitariserade zonen som separerar de båda länderna.

Uppgifterna kommer i ett redan spänt läge i regionen, då Israel höjt sin militära beredskap efter landets dödliga attack mot det iranska konsulatet i Damaskus den 1 april. Dessutom har Israel och libanesiska islamiströrelsen Hizbollah angripit varandra vid flera tillfällen vid sidan av det pågående Gazakriget.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS