News55

Veckans solstråle - gratis broddar

Artikelbild
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX samt News55
News55
News55
Uppdaterad: 16 okt. 2015Publicerad: 16 okt. 2015

”Viktigt att de äldre vågar röra sig utanför hemmet”, tycker Stockholms stads äldre- och personalborgarråd, som är med och ser till att stadens äldre får gratis broddar i vinter. En glasklar solstråle bland veckans nyheter, tycker vi.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

 

Med ambitionen att minska fallolyckor och öka självförtroendet hos äldre, ser nu Stockholm stad till att det ska bli enklare – och billigare – för stadens äldre invånare att våga sig ut på gatorna även vintertid.

Sammanlagt kommer 15 000 pensionärer över 75 år att erbjudas gratis broddar i vinter. Målet, enligt äldre- och personalborgarrådet Clara Lindblom (V), är att få ut dem så fort som möjligt och om möjligt via hemtjänsten.

Vi på News55 håller tummarna för att broddarna når så många fötter som möjligt och hoppas att fler städer inspireras att göra detsamma – det vill säga, en varm satsning på äldre när det annars blåser kallt.


Det här tycker News55 var veckans solstråle – det vill säga en nyhet som mitt i allt elände ändå skänker glädje och hopp om mänskligheten. Vilken nyhet gjorde dig extra glad den här veckan? Tipsa oss gärna, nu och framöver. Lämna en kommentar under artikeln, skriv till oss på Facebook eller mejla oss på [email protected]

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS