News55

Låg mördad vid rullatorn - polisen vädjar nu efter tips

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 12 feb. 2016Publicerad: 12 feb. 2016

Den person som på torsdagskvällen hittades knivmördad vid en rullator har identifierats av polisen som en 60-årig man hemmahörande i Filipstad. Gärningspersonen beskrivs som mörkklädd och polisen vädjar nu efter allmänhetens tips.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

VÄRMLAND. I ett pressmeddelande skriver polisen att stora resurser arbetat med fallet under natten, bland annat utredare, teknisk personal och hundpatruller. På morgonen hade ett 40-tal förhör hållits och dörrknackning i området kommer att fortsätta under dagen.

Skurits med ett vasst föremål

Det var på torsdagskvällen vid 21.32 som polisen blev larmad om en livlös man som låg på Kungsgatan i Filipstad. Polis och ambulans kom till platsen och livräddande åtgärder vidtogs omedelbart men mannens liv gick inte att rädda. Han hade skurits med ett vasst föremål och polisen konstaterar att mord har begåtts.

Beskrivs som mörkklädd

Ett vittne har observerat slutskedet på brottet och hur en mörkklädd person flytt in på en närliggande gata. Nu vädjar polisen till allmänheten om tips. Uppgiften kan dock inte anses som helt säker eftersom platsen i sig var ganska dunkel vid tidpunkten. Offret, en 60-årig man, är okänd sedan tidigare i polisiära sammanhang.

Utredningsläget beskrivs som ett klassiskt spaningsärende där motiv just nu saknas. Polisen har dock redan ett mycket omfattande utredningsmaterial att analysera, står det i pressmeddelandet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS