News55

Lisa Holm-rättegångens första dag inleds

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 28 okt. 2015Publicerad: 28 okt. 2015

I dag klockan 09.00 på morgonen började rättegången mot den misstänkte 35-åringen. Chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm ska under förmiddagen hålla sakframställan och senare kommer rätten att åka till mordplatsen för att se stället där Lisa Holm mördades.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under rättegångens första dag kommer åklagare Lars-Göran Wennerholm presentera sakframställan och gå igenom valda delar av utredningen om mordet på 17-åriga Lisa Holm. Under eftermiddagen ska rätten bege sig till det mjölkrum där Lisa Holm hängdes. Den misstänkte 35-åringen har bett att få följa med till mordplatsen tillsammans med rätten.

Föräldrarna är med 

I morgon kommer Lisa Holms pappa att höras. Efter det kommer den åtalade 35-åringen att höras, följt av vittnen. Rättegången är planerad att fortsätta måndag och tisdag nästa vecka. Lisa Holms föräldrar har bett om att få sitta med i rättssalen. Lisa Holms mamma, pappa och syster begär 50 000 kronor var i skadestånd av den åtalade. Detta är en schablonsumma som gäller för anhöriga till mördade.

Såg ängslig ut

När den misstänkte 35-åringen kom in i rättssalen såg han enligt Expressen ängslig ut. Han nekar till mordet och har hela tiden hävdat att han aldrig har sett Lisa Holm förrän polisen kom till hans bostad och visade bild på henne.

Dna-bevisningen

Samtidigt som 35-åringen nekar till brottet finns hans blod på bland annat insidan av Lisa Holms jeans och på det snöre som hon hade runt halsen. Blod från 35-åringen fanns också på det rör som Lisa Holm hängdes i. Hans sperma har hittats på flera ställen i avgränsande rum till mordplatsen. Dock har inte polisen lyckats säkra något dna från Lisa Holm i den bil som åklagaren hävdar att hon transporterats i från mordplatsen till den arbetsbod där kroppen hittades.

Detta kommer hända under Lisa Holm-rättegången i Skaraborgs tingsrätt, Skövde:
  • Onsdag 28 oktober: Åklagarens sakframställan. Rätten åker till området i Kinnekulle där mordet ska ha ägt rum.
  • Torsdag 29 oktober: Målsägandeförhör. Lisa Holms pappa ska bli hörd. Därefter blir det förhör med den misstänkte 35-åringen. Detta följs av vittnesförhör med bland annat arbetskollegor till Lisa Holm. 
  • Måndag 2 november: Vittnesförhör. Bland annar kommer personer från Missing People höras, grannar och arbetskamrater till 35-åringen, kriminaltekniker, rättsläkare och expert från polisens gärningsmannaprofilgrupp.
  • Tisdag 3 november: Personalia kring 35-åringens personliga förhållanden. Slutanföranden från vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm och 35-åringens advokat Inger Rönnbäck.
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS