News55

Polisen firar ett år med Instagram - se bilderna från deras vardag

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 11 dec. 2015Publicerad: 11 dec. 2015

BILDSPEL. På ett år har polisens instagramkonto fått 18 700 följare. Mest gillat bland de unga är bilder från polissverige och berättelser ur verkligheten, berättar polisen i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Polisen har under några år använt sig flitigt av både Facebook och Twitter. Sedan ett år har polisen även använt sig av Instagram. Efter en utvärdering gällande den nationella närvaron i sociala medier har det konstaterats att engagemanget hos unga blivit allt större, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisen vill finnas där de unga finns

– Det är viktigt att kommunicera och stärka relationen med unga för att öka tryggheten och minska brottsligheten. Därför är det självklart att vi ska finnas där unga är, det omfattar även sociala medier, säger Emma Sillman, ansvarig för polisens nationella konton på sociala medier, till polisen.se.

– Sociala medier är en viktig och bidragande del av polisens arbete för att lösa brott.

MC-poliser i Hudiksvall, Gävleborg. #polisen #gävleborg #hudiksvall #MC #motorcykel #trafik

A photo posted by Polisens officiella Instagram (@polisen) on

ANNONS

Här följer en oerhört gripande historia från natten till fredag. Alla ni som bor i Göteborgsområdet vet vilket snöoväder som drog in under kvällen och natten. Polisen fick larm vid 23-tiden om att en kvinna i 70-årsåldern hade försvunnit från sitt hem i Älvängen. Under söket så gick plötsligt Jago i anskällning. När jag kom fram till honom så såg det ut som han skällde på en säck som låg ibland sprängsten. Det visade sig inte vara någon säck utan den eftersökta kvinnan som låg översnöad och fastklämd bland sprängstenen. Kvinnans ena ben satt fastkilat mellan två stenar och benet var sårigt och blodigt efter skrapsår. Kvinnan var omtöcknad och nerkyld men ändå kontaktbar. Patrull var snabbt på plats och svepte in kvinnan i räddningsfilt och plastskynke i väntan på ambulans. Det visade sig att kvinnan hade en kroppstemperatur på 35,2 grader och hade förmodligen inte överlevt natten i snöstormen och kylan.” På den mycket talande bilden tagen strax efter kvinnan räddades, kan ni se en av våra nordostkollegor som försöker få kvinnan varm. Hon är invirad i filtar och en del av kollegorna privata kläder, tills dess ambulans kom till platsen. Hjältehunden Jago ligger snällt bredvid… En händelse från verkligheten som vi alla är oerhört stolta över! //Sofie Polisen nord. Inlägget är från våra kollegor: Polisen Göteborg Nordost – facebooksida.

A photo posted by Polisens officiella Instagram (@polisen) on

Pride 2014

A photo posted by Polisens officiella Instagram (@polisen) on

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS