News55

Spaningsledaren inför Lisa Holm-rättegången: Vi tar hand om familjen

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 27 okt. 2015Publicerad: 27 okt. 2015

I morgon börjar rättegången mot den misstänkte 35-åringen i mordet på Lisa Holm. Under dagen kommer rätten bland annat besöka mordplatsen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I morgon klockan 09.00 börjar rättegången mot den 35-årige man som åtalats misstänkt för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Vid 14-tiden är det sagt att rätten ska bege sig till Blomberg och Martorps gård för att bland annat inspektera mordplatsen samt platsen där Lisa Holms kropp hittades.

– Lisa Holms anhöriga kommer inte följa med till mordplatsen, säger spaningsledare Lars Johansson till News55.

Som det ser ut nu är det onsdag, torsdag och eventuellt fredag och måndag som gäller som rättegångsdagar. Lars Johansson har, tillsammans med utredningsgruppen, kontinuerlig kontakt med Lisa Holms anhöriga.

– Vi tar hand om hennes familj, pratar med dem.

“Vad Leif GW Persson tycker är fullkomligt ointressant”

Innan förundersökningen blev offentlig kritiserade kriminologen Leif GW Persson polisens arbete i fallet utan att ha haft någon insyn i utredningen förrän den blev offentlig förra veckan. Han har uttryckt en oro och kallat det för en utredning “på väg att kantra”.

– Om det är så jävla illa att mina farhågor besannas – och att han ändå blir dömd – ska jag lägga mer än två strån i kors och se till att han får någon som är kompetent att sköta ärendet åt honom. Så att det inte blir en sådan här resningshistoria som pågår år efter år, sade han till Expressen.

Men nu känner sig Leif GW Persson lugnare och inte lika orolig angående bevisningen mot den misstänkte.

ANNONS

– Det är spridda skurar. Det mesta som står är totalt ointressant. Men jo vars – åklagaren är väl mer eller mindre skyldig att väcka åtal för det där. Det faller väl inom ramen för hans åtalsplikt, säger Leif GW Persson till Expressen.

– Vad Leif GW Persson tycker är för oss fullkomligt ointressant, säger Lars Johansson.

– Han får tycka vad han vill, han har inte haft någon insyn i utredningen tidigare men nu kan han få läsa den hur mycket han vill, precis som alla andra.

      LÄS MER: Spaningsledarens svar på kritiken: Leif GW Persson vet inte ett skit

Brodern och hustrun kommer inte vittna

Mycket tyder på att varken 35-åringens bror eller hustru kommer att vittna i rättegången trots att åklagare Lars-Göran Wennerholm har kallat dem. De slipper medverka då de är anhöriga till den misstänkte.

– Jag har inte hört någonting nytt angående det, säger den misstänktes advokat Inger Rönnbäck.

– Min huvudman kommer inte att medverka, förundersökningen mot honom är nedlagd, säger broderns advokat Thomas Ört.

ANNONS

Den bevisning som kommer att läggas fram är bland annat dna-spår på Lisa Holms kläder, det snöre som användes för att hänga henne och även silvertejp hon hade runt huvudet, näsan och munnen när hon hittades död. På mordplatsen har man även hittat blod från 35-åringen och ett hårstrå från Lisa Holm.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS