News55

Idrottsstjärna öppnar upp: "Enorm skam"

pernilla wiberg
En skamfylld upplevelse bakåt i tiden blottas nu av en känd idrottsstjärna.
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 14 dec. 2023

Vissa saker talas det tyst om eftersom de är skambelagda, men i själva verket borde kanske ämnet talas mer om. Nu öppnar en folkkär idrottsstjärna upp om en personlig upplevelse som varit tuff.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är OS-guldmedaljören Pernilla Wiberg som delar med sig av en traumatisk upplevelse i det kommande SVT-programmet “Stjärnorna på slottet”.

Det var när hon födde sonen Axel för 20 år sedan som hon var med om en kritisk förlossning, då sonens hjärtljud försvann och hon fick sövas ned för ett akut kejsarsnitt.

– Jättejobbigt efteråt att inte ha fått vara med egentligen när han föddes, för det var inte jag, säger hon i programmet.

– Efter det tror jag att jag fick lite förlossningsdepression faktiskt. Jag kände mig bara som en matko. Jag ville inte ha så mycket med Axel att göra från början, säger hon i programmet uppger Expressen.

“Är inte ensam”

Att inte uppleva mammakänslorna och anknytningen till sitt nyfödda barn beskriver hon som en “enorm skam”.

På frågan om hur hon resonerade kring att berätta om det varar Pernilla Wiberg:

– Det var en av grejerna, ”ska man prata om det här?” och ”vad händer om Axel ser det?”. I går när vi satt i bilen tittade Sofia, som är barn nummer två, på det här. Hon tyckte inte det var något konstigt, men sa ”du pratar ju bara om Axel, var är jag någonstans i detta?”. Hon var liksom avundsjuk åt det hållet, säger Pernilla Wiberg till Expressen och fortsätter:

ANNONS

– Jag tror det är viktigt att prata om såna här saker. Jag är inte ensam, det är nog mycket vanligare än man tror. 

Förutom Pernilla Wiberg medverkar artisten Sanna Nielsen, programledaren och författaren Mark Levengood, artisten Caroline af Ugglas och stjärnkocken Marcus Samuelsson i årets upplaga av “Stjärnorna på slottet”. Det första programmet sänds på SVT den 30:e december.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS