News55

Bert, 78, byggde egen rullator när sjukvårdens modell inte dög

Artikelbild
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 02 juni 2016

När 78-årige Bert Lundström inte kunde ta sig fram med den rullator han fått av sjukvården byggde han helt enkelt en egen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

 

Bert Lundström, 78, har knäproblem och fick en rullator av sjukvården att kunna stödja sig på när han tog sig fram. Men hemma i Hörnsjö i Nordmalings kommun visade det sig att den inte dög när snön kom.

– Den var inte lätt att ta sig fram med i väglaget under vintern, säger Bert till Allehanda.

Därför bestämde han sig som gammal finsnickare att bygga en kälke istället, som klarade snön bättre. Han hade fortfarande kvar sitt hobbysnickeri hemma som han arbetar i då och då.

Men när våren kom kände Bert att han inte ville återgå till rullatorn han fått av sjukvården. Så han byggde sig helt enkelt en egen rullator baserad på ritningarna för kälken han konstruerat.

      Club55: Följ med på vår klubbsegling i Kroatien med More Sailing

– Det var ju samma mått som jag hade på vintermodellen så att snickra ihop den var inte så svårt. Jag är ganska nöjd och tycker att den fungerar bra, berättar Bert för Allehanda.

Bortsett från att använda den hemmagjorda rullatorn som stöd när han är ute och går kan Bert både lasta ved och sitta och fika på den. Många gånger får han uppmärksamhet för sitt hembygge:

ANNONS

– Jag träffade en sjukgymnast från södra Sverige som fick se rullatorn och han var mycket intresserad. Han hade aldrig sett något liknande.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS