News55

Därför rasar tittare mot SVT

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 nov. 2023

Flera tittare oroar sig för att en folkkär tradition är hotad och riktar därför stark kritik mot SVT.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jul med Astrid Lindgren. Foto: Montage/SVT


SVT:s nyhet om att figurerna i Astrid Lindgrens värld kommer att få en helt egen timme på julafton har väckt starka reaktioner från tittare. 

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

Kort efter att man gått ut med nyheten började SVT:s programdirektör Eva Beckman få kritik för att försöka fasa ut ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul” från jultablån.  

– Det är så spännande att jag redan har fått så mycket arga mejl från publiken som tror att det här är en plan för att ersätta ”Kalle Anka och hans vänner” och då blir det liksom mord i blicken, säger hon till Aftonbladet.

Efter kritiken förnekar hon att detta är SVT:s ambition. 

– Det är faktiskt inte alls vår plan. Kalle Anka är en tradition i väldigt många svenska hem. Det sitter som tatuerat i den svenska folksjälen. Klockan 15.00 tänder julvärden ett ljus, följt av ”Kalle Anka och hans vänner”. Det vill vi inte ändra på, säger hon.

ANNONS

Det nya programtillskottet ”Jul med Astrid Lindgren” kommer att sändas klockan 9.00 och 14.00 på julafton. Bland annat kommer man att visa ”Pippi Långstrump” och ”Vi på saltkråkan”. 

– Jag tycker man ska se ”Jul med Astrid Lindgren” som ytterligare ett tillfälle att samlas och titta på någonting som är helt nytt, säger Eva Beckman slutligen.

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS