News55

Efter Gösta Ekman-kritiken: Birgitta Andersson får upprättelse av Suzanne Osten

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 26 jan. 2016

”En stor komiker, oefterhärmlig artist och inspirerande människa med underbar röst" Det är bland annat med de orden Suzanne Osten hyllar Birgitta Andersson för hennes hedersguldbagge.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Undet årets guldbaggegala för en dryg vecka sedan fick Birgitta Andersson ta emot en hedersbagge ur Gösta Ekmans hand. Men det som blev mest omtalat var det långa hyllningstal som Gösta Ekman höll på scen – och som överhuvudtaget inte handlade om föremålet för utmärkelsen.

Efter kritiken mot Ekman går nu dramatikern och regissören Suzanne Osten ut på SVT Opinion och ger Birgitta Andersson den hyllning hon aldrig riktigt fick:

”Vårt viktiga pris går till en stor komiker, slankt kroppsegen, en oefterhärmlig artist och en inspirerande människa med underbar röst. Dialekters mästare i rytm och tajming. Hon låter oss ana en oroande anarkistisk fantasi, dock alltid trovärdig. En konstnärskollega som genom alla mina åldrar fått mig att skratta så att jag kissat på mig. En bagge till ett kulturarv, ett poetiskt moln i klänning – Birgitta Andersson!”

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS