News55

Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn - åldersdiskriminerades

Artikelbild
STOCKHOLM 20160415
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 17 nov. 2016Publicerad: 17 nov. 2016

Evy Ekholm, 67, diskriminerades på grund av sin ålder när hon varken utreddes som familjehem eller vårdnadshavare till sitt åttaåriga, föräldralösa barnbarn. Det står klart efter att Diskrimineringsombudsmannen tagit upp ärendet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

News55 skrev i vintras om Evy Ekholm, och hennes kamp om att få vårdnaden om sitt barnbarn som plötsligt blivit föräldralöst, åtta år gammal. Socialnämnden ville nämligen inte utreda Evy varken som familjehem eller vårdnadshavare till barnet på grund av Evys ålder.

– Jag känner mig åldersdiskriminerad av Klippans kommun, de ville inte ens utreda mig för att de tyckte jag var för gammal, sa Evy Ekholm till News55 då.

Fallet togs upp i tingsrätten som med omedelbar verkan tilldelade Evy Ekholm vårdnaden om barnet.

      LÄS MER: Evy, 67, anses för gammal för att ta hand om sitt barnbarn

Kontaktade DO

Men även om Evy fick rätt i tingsrätten ville hon få svart på vitt från DO (Diskrimineringsombundsmannen) att hon blivit diskriminerad på grund av sin ålder. Nu står det klart att hon hade rätt.

I beslutet från DO står bland annat att det är klarlagt att Evy missgynnats och att detta delvis haft samband med hennes ålder.

Från Evys sida har det aldrig funnits några tvivel om vad som varit rätt att göra när det gäller vårdnaden av barnbarnet.

ANNONS

– Det fanns inget tvivel för mig. Självklart ville jag ta hand om honom, det handlar ju om hans rätt till ett bra liv, avslutar Evy till News55.

     FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS