News55

Hårdrocksgala för alla äldre

Artikelbild
A fan wears a Scorpions chain on her hand as she gestures from the crowd before the German rock band was inducted into the Hollywood Rockwalk in Los Angeles, Tuesday, April 6, 2010. (AP Photo/Chris Pizzello)
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 26 apr. 2016

På valborg blir det hårdrocksgala för alla äldre i Östersund under namnet ”Ain’t dead yet”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Det är många äldre som inte har det så bra. Många sitter ensamma hemma eller på boenden och vi vill gärna göra någonting för dem, säger Robin Djusberg som tog initiativet till helgens event till P4 Jämtland.

Robin menar att det är vanligt att folk beklagar sig över invandring och säger saker som att ” Varför hjälper ni dem när vi har äldre som behöver hjälp?”

– Det är ju en väldigt klassisk grej man ofta hör på nätet men det är väldigt få som faktiskt gör något.

Hårdrocksgalan har fått namnet ”Ain’t dead yet” och det blir akustiska hårdrocksframträdanden av lokala band under hela valborgsmässoafton på Storsjöteatern i Östersund.

Alla pengar som man drar in går till Röda Korsets besöksverksamhet för äldre. Med galan hoppas Robin Djusberg och hans vänner kunna bidra till att fler äldre får ett mer aktivt och roligare liv.

– Ibland läggs de äldre in på ställen, eller så sitter de hemma och bara invänta döden. Vi vill belysa det och ändra på det.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS