News55

Köpte lyxbil som aldrig blev levererad - nekas ersättning

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 24 mars 2016

En man som köpt en Cadillac och skulle få den transporterad från Miami till Göteborg fick aldrig se röken av lyxbilen då den istället såldes på auktion i Florida. Mannen nekas nu ersättning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

BORLÄNGE. En man ingick i september 2009 ett avtal med Nordtrafik Aktiebolag om transport av en nyinköpt Cadillac från Miami till Göteborg. I november samma år avlämnades lyxbilen till agenten i Miamis terminal. Men bilen kom aldrig fram till Göteborg. Det står att läsa i Högsta domstolens beslut.

      LÄS MER: Benny Andersson av med körkortet – igen

Såldes på auktion

I september 2011 fick mannen besked om att bilen hade sålts på auktion i Florida för att täcka kostnaden av terminalhyran.

      LÄS MER: Fick nej för “TACKGUD” på nummerplåten

Mannen väckte i april 2013 talan mot Nordtrafik och yrkade att han skulle få ersättning för den förlorade bilen.

Väckte talan för sent

Men Nordtrafik bestred detta och pekade på att anspråket var preskriberat, någonting mannen i sin tur bestred. Ärendet gick upp i tingsrätten som fann att hans fordran mot Nordtrafik inte var preskriberad och sedan i hovrätten som fastställde tingsrättens dom.

ANNONS

Högsta domstolen slår nu fast att mannen trots allt väckte talan mot företaget för sent och mannen nekas ersättning för den förlorade bilen.

  FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS