News55

Läkare ska ha skrikit åt patient i väntrum

Artikelbild
STOCKHOLM 20151113
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 30 maj 2016Publicerad: 30 maj 2016

Den kvinnliga läkaren ska ha skrikit åt kvinnan och anklagat henne för att vara lesbisk. Händelsen utspelade sig i ett väntrum på en vårdcentral i nordvästra Stockholm.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Patienten träffade den inhyrda läkaren för en förlängning av hennes sjukskrivning då den ordinarie läkaren inte var tillgänglig. Den kvinnliga patienten skriver i sin anmälan att hon, då hon gått sjukskriven större delen av de senaste 15 åren, har en mycket lång och djup erfarenhet av hur läkare bemöter sina patienter:

”De allra flesta är trevliga och professionella i sitt bemötande och är måna om att hälsa och uppträda hövligt och respektfullt. Denna läkare var tyvärr ett exempel på raka motsatsen, och händelsen var mycket upprörande”, skriver kvinnan.

      LÄS MER: Vårdpersonal slog boende i magen

Skrek och kallade patienten lesbisk

I sin anmälan till IVO beskriver kvinnan hur hon kommer in på läkarens kontor och får besked att sätta sig. Under en period på 10-15 minuter sitter läkaren och skriver på sin dator för att sedan skriva ut sjukskrivningsintyget och räcka det till patienten. Då detta är första gången under besöket som läkaren tittar på den kvinnliga patienten kommenterar patienten detta med att säga ”Vad trevligt att få ögonkontakt med dig”.

”Denna enda kommentar får läkaren att totalt spåra ur. Hon skriker åt mig att hon minsann inte är här för att vara min “kompis” och att hon inte är lesbisk – ur tomma intet”, skriver kvinnan i sin anmälan och beskriver hur hon känner sig trängd och lämnar läkarens kontor så snabbt hon kan.

      Club55: Få koll på hälsan via Hälsotest XL till bästa pris hos Werlab

Påstod att patienten antastat henne

ANNONS

Men läkaren följer enligt kvinnan efter ut i väntrummet och skriker att hon ska polisanmäla kvinnan samtidigt som läkaren upprepar anklagelsen om att kvinnan är lesbisk och har antastat läkaren.

Den kvinnliga patienten anmäler omedelbart det inträffade till receptionisten och följer upp med kontakt med verksamhetschefen som omedelbart avslutar läkarens uppdrag vid vårdcentralen.

      LÄS MER: Glömdes kvar naken med nålar i kroppen

“Uppenbart olämpad att hantera patienter”

”Det är uppenbart att hon är olämpad att hantera patienter, och möjligen själv behöver någon form av vård och medicinering”, avslutar kvinnan sin anmälan.

I samband med kontakten med verksamhetschefen får kvinnan även veta att läkaren har skrivit ett vårdintyg för tvångsomhändertagande av kvinnan och har infört en varning i joumalsystemet som kommer upp varje gång en läkare tar fram hennes journal.

Enligt den riskindividanmälan mot läkaren som en chefläkare har gjort till IVO har journaluppgifterna strukits och vårdintyget makulerats.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS