News55

Marianne Rundström talar ut efter avhoppet

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 maj 2017

Marianne Rundström, 66, sade förra veckan upp sig från SVT, något som fick stor uppmärksamhet. – Nu känner jag mig helt vimmelkantig av allt stöd och oerhört glad över att frågan får sådan förvånande tyngd, säger programledaren till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter att Marianne Rundström tog klivet och sade upp sig från SVT i förra veckan har både mejlen och telefonen gått varm. Bland annat har Anders Holmberg från ”Agenda”, ”Rapports” Lisbeth Åkerman och sportjournalisten Yvette Hermundstad hyllat Mariannes insatser, det rapporterar Expressen.

 Från djupet av mitt gamla hjärta, TACK underbara människor för alla värmande och kloka kommentarer, pepp och hejarop. Närmare sin egen begravning kommer man nog inte”, skrev Marianne Rundström på sin Facebooksida.

– Reaktionerna är helt galna! Gladast blir jag ju just för om det blir debatt på riktigt, säger TV-profilen till Expressen.

     LÄS MER: Marianne Rundström säger upp sig från SVT

Stor uppmärksamhet i media

Marianne Rundströms beslut att i förtid lämna SVT efter 21 år som programledare för “Gomorron Sverige” har också uppmärksammats i olika krönikor. Karin Olsson, kulturchef på Expressen skriver:

Nu går jag främst i ledet för rörelsen “rör inte min Marianne Rundström”. Vid insikten att man själv måste hålla sig på arbetsmarknaden till åtminstone 70-strecket – eller ännu längre? – känns SVT:s noggranna utrensning av mogna kvinnor, när klassiska “Gomorron Sverige” nu skrotas till förmån för fräscha “Morgonstudion”, riktigt obehaglig. Mår morgonpubliken illa av en rynka eller två? Eller av erfarenhet och bildning som har samlats under ett helt liv? Längtar personalredaktören intensivt efter att ringa in vab-vikarier?“.

En som inte är lika upprörd är Expressens Alex Schulman:

ANNONS

“kan klandra SVT för att de vill göra en förändring av ett program – efter 21 år”: “Det ska väl inte GÅ att kritisera dem för det?“.

Marianne gör sina sista sändningar i “Gomorron Sverige” runt midsommar, men har redan nu nya uppdrag på på väg in.

– Jag har kul grejer på gång! Jag tänker i högsta grad fortsätta att yrkesarbeta.

Marianne medger dock att “Gomorron Sverige” behöver förnyas:

– Jag säger inte upp mig i protest och jag önskar det nya morgonprogrammet all lycka. Jag är ju inte alls emot dem och har ingen aning om vad det blir. Det var en ren slump att jag med anledning av tremånadersregeln för uppsägning måste lämna in min avskedsansökan samtidigt som programmet lanserades, säger hon till Expressen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS