News55

Tjuvåkande poliser får varning

Artikelbild
Opålitliga tunnelbanespärrar som slår igen om din kropp eller ägodelar. Det är två av tre stockholmare rädda för enligt en ny undersökning. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 04 nov. 2016Publicerad: 04 nov. 2016

Fem poliser har vid olika tillfällen använt sina tjänstlegitimationer i tunnelbanespärren istället för att köpa biljett. Detta trots att poliserna inte var i tjänst.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Personalansvarsnämnden vid Polismyndigheten utfärdar varningar för två av de fem poliser som vid olika tillfällen efter arbetstid har plankat i tunnelbanan med hjälp av sin tjänstelegitimation.
Det var efter en planeringsdag på kontoret som en av de två varnade poliserna tog ett par glas vin. Därefter begav polisen sig till pendeltåget. Först vid spärrarna upptäckte polisen att SL-kortet inte fanns i jackan och istället för att köpa biljett använde sin tjänstelegitimation.
Olämpligt agerande
Att använda sig av sin anställning för att få resa gratis i kollektivtrafiken är, enligt personalansvarsnämnden, mycket olämpligt. Resor mellan bostad och arbetsplats är dessutom inte att betrakta som tjänst.
ANNONS
De tre poliser som friats motiverar sitt handlande med att de följt efter stökiga eller efterlysta personer, en förklaring som nämnden har godtagit.
      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS