News55

Plundrades av sina assistenter

Artikelbild
Det är tio gånger vanligare att personlig assistans anmäls till Ivo än andra stödformer inom LSS. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 17 okt. 2016Publicerad: 17 okt. 2016

Två kvinnliga samordnare för den personliga assistansen hos en man i Norrköping erkänner att de stulit pengar från mannen. Händelsen har polis- och lex Sarah-anmälts.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Två kvinnliga samordnare för den personliga assistansen hos en man i Norrköping har erkänt att de har använt sin brukares bankomatkort och konton för att göra egna uttag.
Enligt en lex Sarah-anmälan handlar det som summor på upptill 300.000 kronor under 2,5 års tid. Mannen har på grund av detta också fått krav från kronofogden.
Misstänks för liknande dåd
Kvinnorna misstänks för liknande brott sedan tidigare. En av dem avslöjades redan 2014, men den andra har kunnat fortsätta till september i år.
Det assistansföretag som kvinnorna arbetade för, Omsorgsfamiljen H.E.M Personlig Assistans, har polisanmält händelserna och ledningen har vidtagit åtgärder för att en liknande situation inte ska kunna inträffa igen. Bland annat ska Omsorgsfamiljen gå igenom alla uppdrag som läggs på assistenter för se till att ingen assistent ensam ansvarar för en brukares ekonomi.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS