News55

Så lever Siw Malmkvist med sorgen

Artikelbild
Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson var ett par i över 50 år och tomrummet efter honom är stort. Arkivbild: TT
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 19 jan. 2024

Att bli ensam kvar efter ett långt äktenskap är ett hårt slag. Siw Malmkvist försöker att finna sig i sin nya tillvaro efter livskamraten Fredrik Ohlssons bortgång.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skådespelaren Fredrik Ohlsson, kanske mest känd för den breda publiken för sin roll som Tommy och Annikas pappa i Pippi-filmerna, var gift med folkkära sångerskan Siw Malmkvist i över 50 år. Han avled i november och nu berättar Siw Malmkvist om sorgen efter sin make i Expressen.

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här. 

“Tyst och tomt”

– Det är fruktansvärt och vansinnigt tyst och tomt, säger hon och fortsätter.

– Vi var ihop i över 50 år. Så när man läser någonting i tidningen eller hör någonting så tänker jag att jag måste berätta för Fredrik. Det är hela tiden någonting jag ska säga till honom men ja det blir ju inget svar, säger hon och tystnar.

Hon har umgåtts mycket med sina barn och barnbarn den senaste tiden efter makens bortgång.

– Den har vart fylld av saknad och tomhet men jag har ju mina barn, säger hon.

Begravningen av Fredrik Ohlsson skedde i Hedvig Eleonoras kyrka i Stockholm och Siw Malmkvist beskriver begravningen som väldigt fin och passande för honom som älskade sitt fotbollslag Örgryte IS. Medlemmarna från klubben kom med ett stor standar, ett tyg med klubbens logga som placerades precis framme vid altaret.

ANNONS

– Det var vissa som sa ”herregud den är ju alldeles för stor”, men den var visst inte för stor. Det kan inte bli för stort för honom sa jag. Han älskade sitt fotbollslag. Han skulle ha jublat, säger Siw Malmkvist till Expressen.

Finns i hjärtat

Den sista vilan blir i familjegraven i Limmared utanför Borås där Fredrik Ohlsson kom ifrån, det var en självklarhet både för honom och makan att det var där han skulle begravas. Det är över fyra timmar med bil från Stockholm där Siw Malmkvist är bosatt. Föräldrarna är begravda i Landskrona i Skåne, men avståndet ser hon inte som något problem.

– Dem har jag ju med mig alltid inne i mitt hjärta. Så på något vis vet jag inte om det var så rogivande att sitta där vid gravstenen. Jag har dem alltid med mig ändå, säger Siw Malmkvist och tillägger att det kommer vara samma med hennes Fredrik.

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS