News55

Segt kött nära ta livet av äldre

Artikelbild
This Jan. 26, 2015 photo shows steak au poivre in Concord, N.H. (AP Photo/Matthew Mead)
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 06 apr. 2016Publicerad: 06 apr. 2016

När det serverades högrev på äldreboenden i Mölndal var köttet så segt att två äldre fick i halsen och tvingades föras till sjukhus. – Detta känns inte bra så klart, säger Monica Holmgren, vid Mölndals kommun.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

 

Högreven som två äldreboenden i Mölndal serverades var så seg att en boende satte en bit i halsen och blev livlös till följd av att inte kunna få någon luft. Personalen lyckades till slut få bort köttbiten innan personen hann kvävas, men fick föras med ambulans till sjukhus.

På sjukhuset visade det sig att ytterligare en person från ett annat äldreboende inkommit för vård efter att ha fått en ovanligt seg bit högrev i halsen.

      LÄS MER: Politiker testade hemtjänstmat – åt biff när de äldre fick pölsa

– Detta känns inte bra så klart, men man får vara glad att personalen reagerade så pass snabbt som de gjorde, säger Monica Holmgren, vård- och omsorgschef i Mölndals kommun till Göteborgs-Posten.

På det ena boendet reagerade personalen på att köttet var segt redan innan det serverades till de äldre, det visar den avvikelserapport som efteråt gjordes.

– Vi håller på att utreda vad som har gått fel. Stek är något som vi brukar servera, men det är självklart viktigt att köttet som serveras till äldre ska vara mört så att sådant här inte riskerar att hända, säger Sara Bengtsson, måltidschef i Mölndals kommun, till Göteborgs-Posten.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS