News55

Stina Dabrowski om Claes Elfsberg: ”Han vill bli sedd, sedd, sedd”

Artikelbild
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 jan. 2016

Stina Dabrowski kritiserar Claes Elfsberg i tidningen Senioren: – Han vill bli sedd, sedd, sedd. Men vem ser hans barn? Nu besvarar Claes Elfsberg kritiken.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är i en stor intervju i tidningen Senioren som Stina Dabrowski kritiserar Claes Elfsberg för hans vilja att fortsätta jobba efter 67 års ålder:

– Han vill bli sedd, sedd, sedd. Men vem ser hans barn? Jag skulle vilja säga till honom ”Lilla gubben, du är jätteduktig men vi har också andra roller i livet. Du är ersättningsbar i rutan men inte för dina barn.”

“Stina bedömer mig utifrån sin egen situation”

Via News55 bemöter Claes Elfsberg nu Stina Dabrowskis uttalande:

– Mitt yngsta barn är 28 år och mitt äldsta är 40, jag vet inte riktigt vilket behov de har av tid tillsammans med mig.

– Stina Dabrowski bedömer mig utifrån sig själv och sin egen situation. Inget fel i det men mitt främsta skäl till att fortsätta jobba är att jag tycker att det är roligt. Jag vill få bestämma själv om jag vill jobba eller inte. Dessutom är min hustru tio år yngre och vill inte ha mig sittandes hemma och rulla tummarna hela dagarna.

Nytt hemligt projekt

Trots pensioneringen från SVT håller Claes Elfsberg under en period i Gomorron Sverige tillsammans med Marianne Rundström på fredagmorgnarna. I höstas programledde Claes TV-serien ”Köttberget checkar ut” där han träffade framgångsrika 40-talister och diskuterade vad ”köttberget-generationen” åstadkom och ställde till med.

ANNONS

– Jag har aldrig i hela mitt yrkesliv fått så positiv respons tidigare! Det är helt fantastiskt, folk har kommit fram till mig på tunnelbanan och tackat och bett mig göra fler program. Min fru har nästan blivit lite irriterad på all uppmärksamhet…

Claes Elfsberg har ytterligare ett SVT-projekt på gång under året.

– Men det är hemligt än så länge, det blir aktuellt om några månader.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS