News55

Tre frias för våldtäkt - skyller ifrån sig

Artikelbild
LUDVIKA 20111217 Ljus är tända på lördagen på platsen där en 44-årig man misshandlades till döds på Carlagatan i centrala Ludvika på fredagskvällen. Han avled natten till lördagen.
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 03 juni 2016Publicerad: 03 juni 2016

Tre män frias från våldtäkt då hovrätten inte kan avgöra vem eller vilka av dem som deltog i övergreppet, trots att alla tre bundits till brottsplatsen.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I tingsrätten dömdes de tre männen till fyra års fängelse för grov våldtäkt och tio års utvisning. Men Svea hovrätt konstaterar att även om männen är bundna till platsen vid brottstillfället så går det inte att avgöra vilka som deltagit i övergreppet.

Därför väljer man att fria alla tre. Hovrätten skriver bland annat att det inte finns någon teknisk bevisning som knyter de tilltalade “till de sexuella handlingarna”.

Hamnade i en gränd

Händelsen inträffade i centrala Ludvika i oktober förra året. Kvinnan hade kommit ifrån sin pojkvän och befann sig vid en bankomat då hon träffade på tre män som frågade om cigaretter vilket hon gav till dem. De tre hamnade i en närbelägen gränd där männen, efter att kvinnan vägrat gå med på en kyss från en av männen, ställde sig i en ring runt henne – en bakom och två framför henne.

      Upptäck Club55: Få gratis privatjuridisk rådgivning hos Avtal24

Skrek i tjugo minuter

Plötsligt kände kvinnan att den man som stod bakom henne drog ner hennes strumpbyxor och trosor och försökte tränga in i henne samtidigt som hon uppfattade att de båda övriga hjälptes åt att hålla fast henne. Under händelseförloppet som pågick i omkring femton till tjugo minuter skrek den chockade kvinnan och när en vän dök upp sprang männen från platsen åt olika håll.

Trots att kvinnan enligt tingsrätten gett ett mycket trovärdigt intryck och DNA från männen påträffades på kvarlämnade fimpar väljer man att fria de tre männen då det av hennes vittnesmål inte går att klargöra vem av dem som utsatte henne för våldtäkt. Något skadestånd betalas inte heller ut till kvinnan med hänsyn till hovrättens bedömning.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS