News55

Uppgift: Den mördade var 16-årig ensamkommande flicka

Artikelbild
STOCKHOLM 2016-05-30
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 02 juni 2016Publicerad: 02 juni 2016

Den person som hittats mördad i ett skogsparti i Hökarängen var en ensamkommande flicka på 16 år, uppger DN. Tidningen berättar också om en tidigare hotbild som ska ha funnits mot flickan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

STOCKHOLM. På måndagen när en kvinna var ute med sin hund i Hökarängen, södra Stockholm, upptäckte hon en kropp i ett skogsparti.

– Kroppen låg en bit ned i marken och var täckt, sade Torsten Alm, kriminalinspektör vid Södertörnspolisen, till TT.

Kroppen tillhör en 16-årig flicka som var ensamkommande asylsökande från Afghanistan, skriver nu DN.

Hedersmotiv bakom mordet

Polisen har inlett en utredning om mord. Ännu är ingen person delgiven misstanke men enligt tidningens källor, en person med insyn i utredningen, arbetar nu polisen med teorin att ett hedersmotiv kan ligga bakom mordet.

Källorna berättar att flickan anmäldes försvunnen redan den 20 mars och både asylboendet där hon bodde, hennes jämnårige pojkvän och hennes gode man ska ha legat bakom anmälan.

Några veckor senare hördes hennes pojkvän av polisen och då framkom det att en hotbild fanns mot flickan, som formellt var gift med en mycket äldre landsman.

Vittne såg flicka släpas

ANNONS

Enligt DN:s källor ringde ett vittne till polisen i mitten av förra veckan för att rapportera om hur en flicka släpats in i skogspartiet på natten mellan torsdagen och fredagen.

Pojkvännen bor på hemlig adress och det finns formellt inga misstankar mot honom. Till DN säger han att han hoppas polisen gör allt de kan för att lösa mordet.

Det är oklart om den äldre man flickan var gift med befinner sig i Sverige, skriver DN.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS