News55

Därför rasar svenska artister – uppmanar till bojkott

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 24 aug. 2023Publicerad: 24 aug. 2023

Flera kända artister riktar skarp kritik mot en svensk stad. Det rapporterar GP.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här.

Artisten Tomas Andersson Wij uppmanar sina kollegor inom musikbranschen till bojkott av Norrköping. I ett inlägg på Instagram kritiserar han det borgliga styret i kommunen som har beslutat att avskaffa kultur- och fritidsförvaltningen och har sagt upp stadens kulturchef.

Andersson Wij refererar i inlägget till Eldkvarn som gjorde sin sista konsert i Norrköping i somras. Bandet välkomnades då av kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M).

“Det är samma Sophia Jarl som nu ihop med SD, L och KD bestämt att kultur i Norrköping inte ska få kosta staden någonting. Norrköping ska vara en stad utan fantasi, extas, skönhet, allvar och överraskningar. Bara den omedelbart lönsamma kulturen ska få finnas”, skriver artisten och fortsätter:

“Tycker vi ska ge politikerna i Norrköping vad de ber om. Jag kommer inte att spela där under 2024 och jag uppmanar mina artistkollegor som har möjlighet att inte heller göra det”.

Jarl anser inte att politikerna monterar ned kulturen och skriver till GP att Tomas Andersson Wij är välkommen till henne i Norrköping för att se och diskutera kulturlivet i staden.

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

”Jävla moderater”

ANNONS

Plura, som är sångare i Eldkvarn, vill inte bli intervjuad men skriver till tidningen att han tycker att det låter illa.

”Jag vet inte så mycket om detta. Men det låter ju illa, jag säger som Churchill sa: Utan kultur har vi inget att försvara. Jävla moderater!!!!!”.

Andra artister som har uttryckt stöd för Tomas Andersson Wijs ställningstagande är Markus Krunegård, Linnea Henriksson, Lisa Nilsson och Niklas Strömstedt. Nilsson anserar att Moderaterna i Norrköping ägnar sig åt kulturförakt.

– Jag är mycket kritisk till nedskärningarna, säger Lisa Nilsson till Aftonbladet.

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS