News55

Rånmordet på 89-årige Bengt upprör politiker: "Vi måste skärpa straffet för våld mot äldre"

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 10 dec. 2015Publicerad: 10 dec. 2015

I fredags rånades och misshandlades en 89-årig man i Eskilstuna så svårt att han avled av skadorna. Nu lämnar riksdagsledamoten Lars-Arne Staxäng (M) in en motion till riksdagen om skärpta straff för äldrebrott. –Detta är förödande fel och samhället måste se allvarligt på det, säger han till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

ESKILSTUNA. – Vi jobbar på för fullt, säger Lars Franzell på polisens grova brottsenhet i Eskilstuna, till News55.

Tipsen från allmänheten kommer in kontinuerligt men ännu har ingen gripits för rånmordet som skedde på fredagskvällen.

– Ingen gripen, ingen misstänkt, säger Lars Franzell, som vädjar till allmänheten om tips.

Bild och namn på den 89-årige mannen, Bengt Bergman, släpptes i morse. Polisen är inte bara intresserad av tips om den aktuella mordkvällen utan också hur hans liv i övrigt såg ut – Vilka umgicks han med? Var han med i någon förening?

      LÄS MER: Polisen vädjar: Har ni tips om mordet på 89-årige Bengt Bergman?

“Förödande fel att utnyttja äldres svaghet”

Riksdagsledamoten Lars-Arne Staxäng (M) är upprörd över att ännu en äldre person blivit utsatt för rån och mord.

– Det här är en fråga som jag känner jättemycket för, detta är alldeles förödande fel när man utnyttjar de äldres svaghet. Antingen tar man deras tillgångar eller som även i detta fall, ren misshandel.

ANNONS

      LÄS MER: 83-årig kvinna rånades på bilen

Lars-Arne Staxäng vill se skärpta straff för de som begår brott mot äldre och andra utsatta grupper och lämnar nu in en motion till riksdagen för att få igång debatten.

– Det är viktigt att samhället markerar att man ser mycket allvarlig på dessa brott. Ur polisens synpunkt tittar man på straffvärdet och ett högre straffvärde ger högre prioritering, säger han.

Ring tipstelefonen

Polis och räddningstjänst larmades på fredagskvällen vid 23.40 till Lidl på Domaregatan i Rågbergstorp. Man hittade den svårt misshandlade mannen i sin bil, en svart Kia Cee’d, på baksidan av byggnaden. Han fördes till sjukhus men avled på söndagen av sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån och mord.

Alla tips är viktiga och polisen har en tipstelefon för enbart detta ärende: 0730-776 003. Det går också bra att ringa 11414.

       FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS