News55

SVT-profil i allvarlig olycka

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 05 okt. 2022

Programledaren har opererats och är sjukskriven till mitten på december. Det framgår av ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Go’kväll”-programledaren Beppe Starbrink har varit med om en allvarlig motorcykelolycka.

– Jag mår bra även om jag är lite mörbultad. Men det är klart att det är tråkigt att inte få leda Go´kväll och jag saknar både tittarna och kollegorna, säger Starbrink i ett pressmeddelande.

Olyckan inträffade för två veckor sedan när Starbrink var ute och körde i regnet. Han bromsade in för ett rödljus och fick vattenplaning, vilket resulterade i att motorcykeln hamnade över honom. Dagen efter händelsen opererades han i fem timmar för ett benbrott, berättar han för Aftonbladet.

Nu är han igång med sjukgymnastik och förhoppningen är att han ska bli helt återställd. Det dröjer dock innan han är tillbaka i “Go’kväll”.

– Det blir inget jobb nu, jag är orörlig och hoppar på kryckor och får inte stödja på benet. Jag är väldigt begränsad. Sedan är det svårt at både sitta och ligga så jag alternerar mellan det på dagarna, säger han till tidningen.

Beppe Starbrink är sjukskriven till den 15 december och ersätts i “Go’kväll” av Frida Wengberg som är programledare för “Sverige idag”, SVT:s lokala nyheter.

– Det känns jätteroligt även om det förstås blir stora skor att fylla som vikarie för Beppe. Jag har jobbat som nyhetsjournalist i många år och ser fram emot att få göra längre intervjuer och möta spännande gäster tillsammans med “Go´kväll”-publiken under hösten, berättar Wengberg för SVT.

Hon gör sin första sändning i “Go’kväll” fredagen den 28 oktober.

ANNONS
Programledarna Linda Olofsson och Beppe Starbrink
Foto: Jonas Ekströmer / TT

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS