News55

Greklandsresa på egen risk

Artikelbild
Ulf Bengtsson
Ulf Bengtsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 07 juli 2015

Om du funderar på att åka till Grekland, och sedan ångrar dig kan det bli problem. Reseföretagen följer UD:s rekommendationer angående utlandsresor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är inte bara grekerna och turisterna som spänt följer utvecklingen i Grekland.

– Det är många experter nu som har åsikter om vad som kommer hända, men ingen har svaret, säger Apollos informationschef Kajsa Moström till News55. Vi fortsätter med resorna och bokningarna fortsätter som förr om åren.

Om krisen förvärras så är det UD:s rekommendationer som gäller. De bestämmer om det är säkert eller riskfyllt att åka till ett resmål.

Kajsa Moström, informationschef Apollo resor

Kajsa Moström, informationschef Apollo resor

– Det är det som vi följer, säger Moström, så att avboka en resa utan UD:s rekommendationer kommer tillföra resenärerna kostnader, men om turisterna inte kan utnyttja allt som står i katalogen betalar vi tillbaka en del. Eller om det blir oroligheter utanför hotellen.

Redan nu skrivs kontrakt inför nästa säsong.

– Vi skriver våra kontrakt cirka 1,5 år i förväg, säger Moström, men visst kan det finnas hotellägare som är oroliga och väntar. Vi vill själva skriva kontrakt så fort som möjligt.

Om det inte blir en uppgörelse mellan Grekland och EU före den 20 juli kan det bli så att grekerna går tillbaka till drakman. Och om Apollo hade väntat lite med sina kontrakt hade de eventuellt kunnat pressa hotellpriserna, men de väljer en annan väg med kontrakt så fort som möjligt. Och någon oro för resorna under sommaren känner inte Apollo av.

ANNONS

– Det har varit dåligt väder här hemma under våren och sommaren. Det talar för oss, säger Kajsa Moström.

Däremot kan resorna bli billigare från och med augusti.

–Det gäller samtliga resmål och det händer varje år i samband med skolstarten, avslutar Moström.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS