News55

Sportprofilen Arne Hegerfors kämpar med hälsan

Artikelbild
Arne Hegerfors. Foto: Henrik Motgomery / TT
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 nov. 2016

En av Sveriges mest kända sportprofiler, Arne Hegerfors, 74, fortsätter att kämpa med sin sviktande hälsa. Efter att ha återhämtat sig från både en stroke och hjärtinfarkt verkar nu istället närminnet strejka. – Jag är glad att hustrun har blivit kvar, och att barnen orkar med att ta hand om mig, säger Arne Hegerfors.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En av Sveriges mest kända sportkommentatorer Arne Hegerfors, 74, har en lång sjukdomshistoria bakom sig. Inom loppet av tre år drabbades han av både massiv hjärtinfarkt, en stroke och en tumör på hjärnhinnan.

Nu verkar närminnet också svikta.

      LÄS MER: Leif GW Persson fick sy elva stygn i huvudet: “Årets jävla katastrof”

“Jag tror att det är vinter, men jag är inte säker på vad det är för månad”

– Jag kommer ihåg väldigt bra lång tid tillbaka i tiden, sen upphör det. Närtid minns jag kolossalt dåligt. Om du frågar mig vad jag gjorde i går så har jag inte den blekaste aning. Jag tror att det är vinter, men är inte säker på vad det är för månad. Så närminnet är utsuddat totalt, säger Arne Hegerfors till Expressen.

Arne Hegerfors behöver mycket hjälp och stöd för att klara av vardagen. Hans hustru Kerstin är mycket viktig, berättar han, och hemtjänsten såklart. Men minst lika viktig är kontakten med vännerna.

– Björn Skifs har jag hälsat på, Arne Weise och några av de man jobbat mest intimt med. Jag lever ett väldigt bra liv.

      LÄS MER: Björn Skifs revansch efter kollapsen

ANNONS

“Det är lite kämpigt”

Och trots de många bakslagen är Arne Hegerfors ändå försiktigt positiv.

– Jag mår bra, måste jag säga. Det är bara det att jag egentligen inte klarar mig själv. Det är tråkigt. Det skulle jag gärna göra, kunna företa mig saker utan att behöva ringa någon som ska leda mig dit. Det är inte alltid folk vill gå dit jag ska gå, så det är lite kämpigt, säger han till Expressen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS