News55

82-årig kvinna skadad av fotbollssupporters

Artikelbild
STOCKHOLM 2008-08-25
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 29 sep. 2015Publicerad: 29 sep. 2015

Nu söker polisen vittnen till händelsen på Gullmarsplans tunnelbanestation i söndags.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En 82-årig kvinna skadades i samband med det våldsamma upplopp som föregick söndagens derbymatch mellan AIK och Hammarby.

När två tåg rullade in på Gullmarsplans tunnelbaneperrong kring 13-tiden drog några personer i nödbromsen vilket ledde till att perrongen fylldes med folk. I de sammanstötningar med polis som följde kastades föremål mot polisen och en 82-årig kvinna träffades i bakhuvudet och fick uppsöka sjukvård.

LÄS MER: Låt han dö – AIK ber om ursäkt

Utöver den skadade kvinnan fördes även fyra poliser till sjukhus efter att ha blivit skadade av föremål kastade mot ansiktet, blivit sparkade och drabbats av bullerskador efter att ett knallskott gått av i närheten av huvudet.

–Tydligen hade en av polisernas ansiktsskador orsakats i samband med att denne fällt upp sitt visir för en kort stund och det hade då smällt till under vänster öga, säger Lars Byström på Stockholmspolisen till News55.

Finns det rapporter om fler skadade privatpersoner?

–Det ska tydligen vara ytterligare någon person som drabbats, men jag har inga mer detaljer. Sedan kan det ju inkomma fler som hör av sig i efterhand. Vi ska även gå igenom materialet från alla kameror som finns på perrongen för att se vad man hittar där.

Har du information eller har filmat händelser? Ring 010-56 408 18 eller e-posta till [email protected]

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS