Alexandra Charles: "Tänk på dina ensamma vänner i jul" - News55
Annons
Annons

Alexandra Charles: “Tänk på dina ensamma vänner i jul”

Uppdaterad: 2015-12-08 23:32

Julen är en högtid då man ska umgås med släkt och vänner, nära och kära. Men många saknar familj att fira tillsammans med, något som man bör ägna en tanke så här i juletid menar Alexandra Charles på SVT Opinion.

 

Annons
Annons

”Julen är en grym högtid för alla ensamma. Både de som bara är gamla eller är lite skrultiga och sjuka”, skriver Alexandra Charles på SVT Opinion och uppmanar alla till att tänka på sina gamla vänner som man inte hört av sig till.

Alexandra Charles beskriver hur en nära väninna berättade hur hon fasade för helgerna för då tystnade hennes telefon.

”Med åldern avtar antalet vänner, av naturliga skäl. Men oavsett ålder, så blir vi alla lika glada av ett samtal, ett spontant mail eller sms. Kanske är det bland dina grannar någon som lever ensam, som är äldre, ring på, bjud hem dem! Delad glädje är dubbel”, uppmanar hon.

      LÄS MER: Alf Svensson: “Ingen talar om de äldres utanförskap”

“Umgås mer spontant”

Men det är inte bara åldern som gör att bekantskapskretsen krymper. Alexandra Charles nämner som exempel de som arbetar mycket och där vännerna utgår ifrån att man inte har tid att ses bara för att det funnits tillfällen när man inte kunde gå på en middag eller lunchen.

”Men försök igen!” råder hon dessa vänner, ”Ta inte ett nej, jag är upptagen, som ett nej för alltid”

      LÄS MER: Martin Melin: “Lämna korken på i jul”

Annons
Annons

Alexandra Charles uttrycker en önskan om att vi kunde avdramatisera våra umgängesmönster. Ringa varandra mer spontant, ses på ett glas eller en enkel matbit utan att bjuda in med lång framförhållning.

“Det gör så gott att ge omtanke”

”Låt oss vara generösa inte bara med julklappar utan med vår tid och vårt engagemang för varandra!” säger hon och ber oss även skänka en tanke åt de som nyligen anlänt till vårt land.

”Tänk gärna på dem som kommit hit som inte har någonting, vare sig tak, mat eller kontakter. Det gör så gott att kunna glädja någon annan, att ge omtanke och kärlek”, avslutar Alexandra Charles.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Alexandra Charles: “Tänk på dina ensamma vänner i jul” Alexandra Charles: “Tänk på dina ensamma vänner i jul”