News55

Bert Karlssons knivuttalande leder till stämning

Artikelbild
SKARA 2014-02-01
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 23 feb. 2016Publicerad: 23 feb. 2016

Bert Karlssons flyktingbolag Jokarjo AB stäms av en tidigare anställd på ett asylboende i Laholm, bland annat efter ett uttalande han gjort i en tidning efter det överfall hon utsattes för. – Hon måste ha feltolkat det, säger Bert Karlsson till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Så länge det inte är knivar inblandade är det väl inge större fara”, sade Bert Karlsson i en intervju med Laholms tidning om det som inträffade på Björklidens flyktingförläggning i Knäred i november förra året när en av de boende började skrika och kasta tallrikar efter två anställda som hade sagt att han inte fick äta på sitt rum.

Den anställda lyckades ducka undan tallrikarna men i stämningsansökan står det att överfallet resulterade i att hennes egna kläder och skor blev kraftigt nedsmutsade med matrester.

Knivuttalande synnerligen cyniskt

“Det fordrades 3 maskintvättar + manuell rensning”, står det i stämningsansökan, som även tar upp att Jokarjo AB inte tillhandahållit arbetskläder för kök.

Bert Karlssons knivuttalande beskrivs i ansökan som synnerligen cyniskt och uttalandet upplevs som djupt kränkande och förnedrande av den anställda.

“Hon måste ha feltolkat det”

När News55 når Bert Karlsson har han ännu inte tagit del av stämningsansökan men kommenterar sitt uttalande i tidningen som någonting han sade av omtanke.

– Vad är det för kränkande med det? Det var väl mer en omtanke, jag menade att det var tur att det inte var knivar inblandade. Hon måste ha feltolkat det.

ANNONS

Eftersom han ännu inte har sett stämningsansökan har han inte några övriga kommentarer.

– Men vi kommer givetvis svara på den, säger han.

Stäms på totalt 22 000 kronor

Den tidigare anställda kräver ytterligare sjuklön för tiden hemma efter överfallet och ersättning för tjänstesamtal med egen telefon. Flyktingbolaget stäms på totalt 22 000 kronor och i ansökan står det:

“Enligt egen utsaga, av vd Bert Karlsson, är Jokarjo AB den största privat aktören med ca. 60 asylboenden runt om i Sverige och en förväntad omsättning runt 500 miljoner för 2015, detta har byggts upp under loppet av 2-3 år. Med den bakgrunden bör man inte försöka ‘dra nytta av sin egen försumlighet'”.

      LÄS MER: Bert Karlsson lackar ur under intervju

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS