News55

Bränd mat får äldre att tappa aptiten

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 25 apr. 2017Publicerad: 25 apr. 2017

Korttidsboendet Vipängen i Uppsala har fått skarp kritik för sina måltider som riskerar att de boende drabbas av undernäring, det rapporterar P4 Uppland.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter flertalet klagomål och avvikelserapporter får måltiderna som erbjuds de boende på korttidsboendet Vipängen i Uppsala fortfarande de äldre att tappa aptiten, det rapporterar P4 Uppland.

– Det är ingen mat jag skulle vilja äta. Jag såg till exempel förkrympta korvar, såna tråkiga som ser ut som när man värmer upp dem flera gånger, säger Kattis Arnoldsson som har haft sin 83-åriga mamma boende korttidsboende, till P4 Uppland.

Riskerar undernäring

Måltider bestående av stuvade makaroner som har klibbat ihop i en klump eller bränd mat som inte går att äta. Ja, det är några av anledningarna till att de boende på Vipängen riskerar undernäring.

– Vi har haft synpunkter på maten, den har inte varit bra. Det har varit bränd mat, för stark krydda mat och oaptitligt serverad mat, säger Marja Hedin som är chef inom Uppsala kommuns äldreförvaltning.

– Vi diskuterar med måltidsservice om hur vi ska komma tillrätta med det här problemet, säger Marja Hedin, säger hon till P4 Uppland.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS