News55

Grattis Kjerstin Dellert 90 år!

Artikelbild
STOCKHOLM 2013-06-11 Kjerstin Dellert var med när Allsång på Skansen presenterades i Stockholm på tisdagen.
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 04 nov. 2015Publicerad: 04 nov. 2015

Idag uppnår operasångerskan med en nästan sjuttioårig karriär bakom sig en imponerande ålder.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Debuten skedde på Stora teatern i Göteborg 1951 där Kjerstin Dellert medverkade i operetten Sköna Helena, men trots att det erbjöds lägre lön på Operan i Stockholm ville hon dit istället och debuterade där följande år som Musette i La Bohème.

Dellert pensionerades från Operan 1979 och två år senare grundade hon Confidencen på Ulriksdals Slottsteater, Sveriges äldsta rokokoteater, där hon än idag är chef.

      LÄS MER: Janne Schaffer 70 år

Men Kjerstin Dellert har inte varit rädd för att emellanåt lämna finkulturen. För sju år sedan medverkade hon i Stjärnorna på slottet med bland andra Jonas Gardell och Janne Loffe Carlsson. 1972 deltog hon i Melodifestivalen med låten ”Kärlek behöver inga ord” som kom på fjärde plats. Några månader tidigare hade hon legat på Svensktoppen med poplåten ”Mamy Blue”.

– Det höjdes ordentligt på ögonbrynen på den tiden när jag en kväll kunde stå på Skansens scen och sjunga ”Stormy Weather” och kvällen därpå medverka i en föreställning på Kungliga Operan, sa Kjerstin Dellert i en intervju med Svenska Dagbladet 2009.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS