Grattis Kjerstin Dellert 90 år! - News55
Annons
Annons

Grattis Kjerstin Dellert 90 år!

Uppdaterad: 2015-11-04 17:06

Idag uppnår operasångerskan med en nästan sjuttioårig karriär bakom sig en imponerande ålder.

 

Annons
Annons

Debuten skedde på Stora teatern i Göteborg 1951 där Kjerstin Dellert medverkade i operetten Sköna Helena, men trots att det erbjöds lägre lön på Operan i Stockholm ville hon dit istället och debuterade där följande år som Musette i La Bohème.

Dellert pensionerades från Operan 1979 och två år senare grundade hon Confidencen på Ulriksdals Slottsteater, Sveriges äldsta rokokoteater, där hon än idag är chef.

      LÄS MER: Janne Schaffer 70 år

Men Kjerstin Dellert har inte varit rädd för att emellanåt lämna finkulturen. För sju år sedan medverkade hon i Stjärnorna på slottet med bland andra Jonas Gardell och Janne Loffe Carlsson. 1972 deltog hon i Melodifestivalen med låten ”Kärlek behöver inga ord” som kom på fjärde plats. Några månader tidigare hade hon legat på Svensktoppen med poplåten ”Mamy Blue”.

– Det höjdes ordentligt på ögonbrynen på den tiden när jag en kväll kunde stå på Skansens scen och sjunga ”Stormy Weather” och kvällen därpå medverka i en föreställning på Kungliga Operan, sa Kjerstin Dellert i en intervju med Svenska Dagbladet 2009.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Lite Kjerstinkuriosa

  • För sex år sedan lanserade hon en egen workout-dvd för äldre, utformad för att passa personer på seniorboenden.
  • Kjerstin Dellert är hedersmedlem nr 201 i den svenska Tintinföreningen Generation T tack var sitt arbete som röstskådespelare åt operasångerskan Bianca Castafiore.
  • Hon samlar på uppstoppade djur och har berättat att hon kan tala med dem och känna deras energi, bland annat en uppstoppad korp som hon köpte för 40 år sedan. Totalt har Kjerstin Dellert ett sextiotal uppstoppade fåglar, två rävar, en grävling, en leopard och två vargar hemma.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Grattis Kjerstin Dellert 90 år! Grattis Kjerstin Dellert 90 år!