News55

Här är den mobilfria skolan

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 02 mars 2016

På tisdagen började den nya regeln gälla i Gripsholmsskolan: Alla elever måste lämna in sina mobiler när skoldagen börjar och får hämta ut dem när de slutar för dagen, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

MARIEFRED. Gripsholmskolan har sedan tidigare ett mobilförbud gällande användning av mobiltelefoner men på tisdagen tog skolan det ett steg längre med syftet att eleverna ska börja umgås med varandra.

      LÄS MER: Föräldrar anmälde skola för att ha visat Alfons Åberg-film

– Man behöver inte hänga över en mobil, och vi hoppas att eleverna ser ett värde av att man kan sitta i en soffa och prata. Vi hoppas att eleverna börjar umgås och prata med varandra igen, säger Ulrika Pernå, lärare på Gripsholmsskolan, till SVT Nyheter Sörmland.

Röstade enhälligt

Skolan har skapat ett så kallat “mobilhotell”, ett bemannat kansli där varje klass har en egen låda och varje mobil har en egen plats i lådan.

      LÄS MER: Kränkningar och misshandlad personal – Ross Tensta gymnasium hotas med miljonböter

– Man bockar av sig på en lista när man lämnat in den, och kvitterar ut dem när de går hem. Har man inte med sig en mobil skriver man det på listan, säger Ulrika Pernå och menar att mobilförbudet länge har diskuterats av elever, lärare och föräldrar.

Positiva reaktioner

ANNONS

Beslutet togs precis innan sportlovet och två föräldrar från varje klass var med och röstade enhälligt på att mobilförbudet skulle införas. Än så länge har ingen elev protesterat mot beslutet, vissa kan ha andra åsikter men enligt Ulrika Pernå har reaktionerna varit positiva.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS