Här finns Sveriges bästa och sämsta vårdcentraler - News55
Annons
Annons

Här finns Sveriges bästa och sämsta vårdcentraler

Uppdaterad: 2020-02-17 08:16

Patienterna har sagt sitt, här är Sveriges bästa och sämsta vårdcentraler enligt en sammanställning av Expressen. Bor du nära någon av dem?

Annons
Annons

En nationell patientenkät inom primärvården gjordes under slutet av 2019 av Sveriges kommuner och regioner, SKR.  Expressen har med hjälp av uppgifterna räknat ut snittbetyg och tagit fram vilka som är Sveriges bästa respektive sämsta hälso- och vårdcentraler.

De fem vårdcentralerna med högst totalomdöme är: Äppelvikens läkarmottagning i Stockholm, Backe hälsocentral i Strömsund, Söndrumskliniken, Halmstad, Läjeskliniken i Varberg, och NNV Hotings distriktsläkarmottagning i Strömsund.

De fem vårdcentralerna med lägst totalomdöme är: Capio vårdcentral Rågsved i Stockholm, Vårdcentralen Läkarhuset i Göteborg, Läkarhuset i Karlshamn, Vårdcentralen Vellinge, och Helsa Vårdcentralen Vallentuna.

Samtliga regioner är med i undersökningen, fler patienter svarade än vid tidigare undersökningar och fler lämnade kommentarer. Enligt SKR var den stora majoriteten positiv, framför allt gällde det hur de blir bemötta. Drygt 100 000 personer besvarade enkäten.

Här kan du läsa hela artikeln (kräver Premium hos Expressen)

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Här finns Sveriges bästa och sämsta vårdcentraler Här finns Sveriges bästa och sämsta vårdcentraler