News55

Hemtjänstanställd dömd för bedrägeri mot 87-åring

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 21 sep. 2016Publicerad: 21 sep. 2016

En hemstjänstanställd kvinna har dömts för bedrägeri mot en 87-årig kvinna i Norrtälje kommun efter att ha blivit påkommen av sonen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den hemtjänstanställda kvinnan i Norrtälje handlade bland annat vin på Systembolaget, en vattenkokare och en lampa för en sammanlagd summa på ungefär 4 000 kronor under en och samma dag i januari, rapporterar Norrtelje Tidning.

Den 87-åriga kvinnans son såg att det gjorts konstiga inköp på mammans konto och misstankarna föll direkt mot den hemtjänstanställda kvinnan då hon var den enda som hade tillgång till 87-åringens kontokort och pinkod. Sonen hade även sökt igenom hela sin mammas hus efter varorna som inhandlats men inte hittat några av dessa.

      LÄS MER: Trendbrott bland bedrägerier mot äldre

Ändrat sin historia

Hemtjänstbiträdet har under förhörens gång ändrat sin historia. Till en början sa hon att den 87-åriga kvinnan var med henne och inhandlade sakerna och att det var på kvinnans begäran som dessa köpts, men när övervakningskameror bekräftat att så inte var fallet ska hemtjänstbiträdet ha ändrat sig och sagt att kvinnan suttit kvar i bilen under tiden, något som Tingsrätten anser vara efterhandskonstruktioner.

Tingsrätten har nu dömt kvinnan till villkorlig dom och 60 dagsböter á 330 kronor, sammanlagt 19 800 kronor, för bedrägeri. Hon ska även betala den äldre kvinnan drygt 4 500 kronor i skadestånd.

     FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS