News55

Ingemar Lindgren, 91, tycker att äldre kan äta mer frysmat

Artikelbild
©SCANPIX SWEDEN, 2001-10-04.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 25 nov. 2016

Fryst mat är toppen, tycker 91-årige Ingemar Lindgren i Borgholm. Han har tröttnat på de som klagar och som propsar på att äldre till varje pris ska äta hemlagat. – Nej, det är smidigt med de frysta matlådorna och det blir bra variation. När det gäller näringsinnehåll så är det bra det också, säger Ingemar Lindgren till tidningen Barometern.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ingemar Lindgren, 91, i Borgholm är trött på de som menar att äldre till varje pris ska ha både hemlagad och hemkörd mat, skriver tidningen Barometern. Själv har Ingemar Lindgren frysen full med färdigmat, det är både praktiskt och gott, tycker han.

– Jag förstår att det handlar om äldre som har hemtjänst som hjälper dem i sitt hem men jag är trött på att det alltid sägs att fryst mat inte är bra, säger han till tidningen Barometern.
     

      LÄS MER: Finska postanställda ska ta seniorer på promenad

“Nu är jag på låda nummer två”

– Jag köper hem flera färdigrätter och lägger in i frysen sedan äter jag mig neråt i fryslådorna. Nu är jag på låda nummer två, säger Ingemar Lindgren som hittills också har klarat sig bra utan hemtjänst.

Och att hemtjänsten ska behöva laga mat hemma hos de äldre tycker Ingemar Lindgren inte är en bra lösning.

– Jag tror det blir ont om tid ändå. Det är bra om de hinner prata mer med de äldre och göra andra saker, säger han till tidningen Barometern.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS