News55

"Jag tänker ju inte gå in i 80-årsåldern med att starta ett fiasko"

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 05 aug. 2015Publicerad: 05 aug. 2015

79 år gammal har Staffan Heimerson inga planer på att pensionera sig. Nu berättar han för News55 om sina planer på att starta en resetidning för erfarna personer som hellre tittar på pingviner i Arktis än ligger på Mallorcas playa.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Jag befinner mig i mitt livs stora kris, säger Staffan Heimerson till News55.

Han sitter i köket i sitt franska hus där han bor med sin fru.
– Jag inser, när jag sitter vid mitt frukostbord och tittar ut över min palm och swimmingpoolen utanför, att jag är 79 och fyller strax 80. Är det någonting som ska bli gjort så är det nu.

Staffan Heimerson är en så kallad världsreporter. Han är författare, producent och föreläsare. I Aftonbladet kan man läsa hans reportage och kolumner. Han älskar inte journalistik, han är “galen i det”.
– Jag är ostoppbar.

Idén om en tidning som vänder sig till en mer erfaren och mogen publik blev offentlig på tisdagen när Resumé kunde berätta att Staffan Heimerson hade planer på att starta “Vi reser”, en tidning för 55-plussare som avskyr “heta” och “häftiga” reseupplevelser.

Han utvecklar:
–  Dessa personer vill veta mer om att vandra i alperna, se pingviner i Arktis och gå på opera i Paris.

Han beskriver målgruppen för sin planerade tidning som noggranna, kloka och intresserade men han har ingen marknadsundersökning att stödja sig på.
– Så det kan hända att jag har fel. Dagens 55 till 70-åringar kanske är lika korkade som 20 till 40-åringarna, med Youtube och allmän skit. De kanske säger att de gillar kultur och ledarsidor när man frågar men är i själva verket Youtube-addicts, funderar Staffan Heimerson högt.

Han tror dock att den erfarenhet han har inom yrket räcker som marknadsundersökning och idén till en unik resetidning har funnits länge.
– För tio år sedan skrev jag en promemoria tillsammans med min son om varför man ska göra en resetidning för en kultiverad, mogen publik som inte vill hoppa fallskärm och dyka. Så idén är inte ny men ska jag göra någonting så är det på tiden nu.

Idéer till tidningsartiklar finns det gott om.
– Jag har en jävla massa sådana. Och om jag nu ska göra detta så ska det vara ordentligt. Det ska inte vara den svenska veckopressen, det ska vara en tjock och glossig tidning utan en Twitter-ton men med en kärleksfull attityd, förklarar Staffan Heimerson.

ANNONS

Löser det sig med startkapital, står han redo.
– Ja, då går jag igång med tre hundra hästkrafter under motorhuven. Jag tänker ju inte gå in i 80-årsåldern med att starta ett fiasko.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS