News55

"Välkommet om hovet hjälper till att lösa den akuta bristen på boenden"

Artikelbild
STOCKHOLM 20150915
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 11 nov. 2015

Statens fastighetsverk (SFV) som äger de slott kungen disponerar öppnar upp för att utnyttja lokaler som ändå inte används. Ett initiativ som välkomnas av Republikanska föreningen. – Kungafamiljen har enorma resurser och borde kunna bidra på flera olika sätt, säger ordförande Yasmine Larsson, till News55.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Överlag är det en jättebra idé att utnyttja lokaler som ändå inte används, säger Johan Zetterberg, fastighetsdirektör på SFV:s förvaltningsavdelning, till Dagens Nyheter.

      LÄS MER: Öppet brev till Chris O’Neill

Det råder en akut situation för asylsökande som inte har någonstans att bo. Regeringen har meddelat att Sverige inte kan garantera hem för alla som kommer. Men SFV, som förvaltar statens fastigheter, ser det som en utmärkt idé att utnyttja kungliga lokaler som inte används till asylboenden.

“Positiv inställning”

– När det gäller byggnader som redan är uthyrda har vi generellt sagt att om hyresgästen, i det här fallet kungen som har dispositionsrätt, kommer till oss så har vi en positiv inställning, säger Johan Zetterberg, till Dagens Nyheter.

      LÄS MER: Chris O’Neills sommarhus till salu

Vilka lokaler som skulle kunna bli aktuella kan han inte svara på, då många har ett högt kulturhistoriskt värde. På Republikanska föreningen säger ordförande Yasmine Larsson att det pratats mycket under hösten om att använda hovets fastigheter för flyktingar.

– Det vore välkommet om hovet på något sätt till sist hjälpte till att lösa den akuta bristen på boenden som råder just nu. Kungafamiljen har enorma resurser och borde kunna bidra på flera olika sätt.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS