News55

Lasse Kronérs kritik mot SVT: "De har inte lyft ett finger"

Artikelbild
Lasse Kronér leder "Doobidoo". Arkivbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 24 nov. 2016

Programledaren för det SVT:s mycket uppskattade tv-program ”Doobidoo”, Lasse Kronér, står inför ett stort beslut. Ska han lämna SVT? – Hade jag tagit ett beslut baserat på ekonomi hade jag slutat på SVT för tio år sedan, säger Lasse Kronér till Nöjesbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sedan 2005 har tv-profilen Lasse Kronér programlett ett av SVT:s mest uppskattade underhållningsprogram, ”Doobidoo”, men trots tolv succé-säsonger tvekar Lasse Kronér på om det blir en till, i alla fall med honom själv som programledare, skriver Nöjesbladet.

      LÄS MER: Hur kommer SVT att funka som 60-plussare?

“SVT har inte lyft ett finger”

Framför allt handlar det om att Kronér inte tycker att SVT har gjort tillräckligt för att lyfta och marknadsföra “Doobidoo”, något som han tidigare har ifrågasatt.

– Att det här lilla programmet som är ganska omärkvärdigt som fungerar så pass bra. Det är jag stolt över. Framför allt med tanke på att SVT inte har lyft ett finger för att göra något åt det. Vi har inte fått en trailer, säger Lasse Kronér till Nöjesbladet.

Och det här är inte första gånger Lasse Kronér funderar på att ge upp SVT. Redan 2013 var Kronér på väg att lämna, men ändrade sig sedan. Och även om Lasse Kronér också den senaste tiden har fått andra mer lukrativa jobberbjudanden, är kärleken till “Doobidoo” fortfarande stark.

LÄS MER: SVT-profilen Bosse Hansson: “Nu går det brant nedåt”

I valet och kvalet

– En gång för tolv år sedan fick jag i uppdrag av SVT och då hade jag precis slutat på ”Bingolotto”, att göra tolv program, skriva de och programleda. Då fick jag 60 000 kronor för detta. I samma sekund blir ”Doobidoo” SVT:s produkt. Å andra sidan kan jag skriva nya program eftersom jag är så kreativ. Det finns andra saker jag kan göra om så skulle vara fallet. Men det är inte fallet än eftersom ingenting är klart på något sätt. Jag är precis i val och kval. Jag skissar just nu på hur jag ska göra. Men jag vill väldigt gärna göra ”Doobidoo”, säger Lasse Kronér till Nöjesbladet.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS